Hosbec critica la taxa turística per considerar-la "fum" que es planteja com "la solució a tots els problemes"

El president de la patronal hotelera acusa Compromís i Podem d'utilitzar l'impost per a ocultar "l'absoluta incapacitat" d'aconseguir un millor finançament autonòmic
22 agost 2019 18:40h
Toni Mayor ha carregat contra la taxa en un article d'opinió. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. El president de l'Associació Empresarial Hotelera de Benidorm i la Costa Blanca (Hosbec), Toni Mayor, ha criticat novament la taxa turística en un article d'opinió per considerar-la "fum" que els polítics valencians "tracten de vendre com la solució a tots els problemes" però que en realitat està destinat a ocultar "la seua absoluta incapacitat" per a "negociar, treballar i pactar un millor marc de finançament" per al País Valencià.

En el text, Mayor considera que amb aquest impost es recaptarien uns 40 milions d'euros, malgrat que "els ingressos per imposts vinculats a l'activitat turística sumen 22.800 milions en els últims 10 exercicis que es queden en el limbe de la caixa comuna i que no retornen a la Comunitat en la seua quantia justa". Així, es pregunta "quantes iniciatives reclamant part d'aquesta recaptació han realitzat els diputats valencians".

Mayor, a més, dirigeix la seua crítica de manera vetlada als "dos components del govern –en referència a Compromís i Unides Podem– que plantegen la taxa com "la conquista més important del seu programa polític" i es qüestiona sobre si "els diputats autonòmics de Podem han transmés els seus homòlegs nacionals la necessitat de modificar el finançament autonòmic valencià".

De la mateixa manera, confronta la idoneïtat de la taxa amb la necessitat de modificar la Llei d'Hisendes Locals que permetria els ajuntaments turístics rebre per als seus pressuposts alguna cosa més que el 14%, així com de tindre unes millors infraestructures de transport per a la Marina Alta i la Baixa o un tercer carril per al bypass d'Alacant.
 
L'article acaba amb l'advertència que "aquests polítics" volen convertir el País Valencià "més en un infern fiscal que en un paradís". "Paradís només ho seran les nostres platges, les nostres muntanyes, la nostra hospitalitat i el nostre clima. Tota la resta continuarà sent només fum", conclou.

next