Un home admet que va donar una pallissa a la seua parella, la va violar i la va obligar a mentir als metges

L'Audiència Provincial de València demana 17 anys de presó i 20 dies de localització permanent per coaccions, lesions, agressió sexual i vexacions lleus
10 juny 2019 19:00h
Els fets van ocórrer el 9 de desembre del 2017 en un domicili del barri de Patraix, a la ciutat de València. Imatge d'arxiu / DANIEL GARCIA-SALA

VALÈNCIA. Un home ha reconegut aquest dilluns davant un tribunal que, després d'una nit de festa amb qui era la seua parella, en arribar a casa li va propinar una forta pallissa i, posteriorment, la va obligar a mantindre relacions sexuals amb ell. Davant els dolors que la víctima patia per tot el cos, va suplicar a l'acusat que li permetera anar a l'hospital per a ser atesa. Ell finalment va accedir, amb la condició que la víctima li diguera als sanitaris que les ferides li les havia produïdes una caiguda casual en la banyera i que li assegurara que no l'anava a denunciar. 

Així ho ha reconegut el processat en el seu judici en la secció primera de l'Audiència Provincial de València, que demana provisionalment per a ell 17 anys de presó i 20 dies de localització permanent per coaccions, lesions, agressió sexual i vexacions lleus. 

Els fets van ocórrer el 9 de desembre del 2017 en un domicili del barri de Patraix, a la ciutat de València. Segons la versió de l'acusació pública, el processat va colpejar per tot el cos la dona i li va arrancar alguns cabells després d'exhibir una "actitud gelosa i possessiva" cap a ella i insultar-la perquè estava mirant el mòbil. Al matí següent, segons l'escrit de Fiscalia, la va agredir sexualment. Més tard, va permetre a la víctima que acudira a l'hospital però li va fer gravar, segons el ministeri públic, un àudio on ella mateixa assegurava que les ferides li les havia produïdes una caiguda casual en la banyera.

El processat ha explicat que va mantindre una relació de tres mesos amb la víctima, que va deixar la relació després dels fets. Aquella nit van eixir de festa a un pub i després van anar a casa de l'agredida, que ha declarat que l'home es va guardar la clau de la casa perquè no poguera fugir. L'agressor ha assegurat que estava "drogat i begut", tot i que ella diu que només van prendre una copa. 

La víctima ha contat que va anar amb ell a la casa pensant que anaven a dormir, ja que ella havia d'alçar-se prompte per a anar-se a treballar. Aleshores, ell va començar a acusar-la de tindre relacions amb el seu nebot "i amb tothom" perquè "estava gelós". Quan va despertar de la pallissa, va veure que "estava viva" però no es podia moure de "tan adolorida com estava", per la qual cosa, malgrat que inicialment es va negar a mantindre relacions amb l'agressor, finalment es va veure obligada a fer-ho perquè "s'estava posant agressiu una altra vegada".

next