HBO tria la Ciutat de les Arts i les Ciències per a rodar la tercera temporada de 'Westworld'

L'equip de la sèrie filma a València algunes escenes que s'estrenaran el 2020
21 maig 2019 18:08h
Just aquest dilluns HBO va llançar el primer avançament de la tercera temporada de la sèrie. Imatge d'arxiu d'una jornada de rodatge de la sèrie. / SANTA MONICA MOUNTAINS NATIONAL RECREATION AREA

VALÈNCIA. La sèrie Westworld, la ficció de HBO ambientada en un futur no massa llunyà en què la civilització ha desenvolupat intel·ligència artificial d'alta qualitat, està rodant aquest dilluns i dimarts a València algunes escenes de la tercera temporada.

El lloc triat és la Ciutat de les Arts i les Ciències. En concret, l'equip ocupa durant aquestes dues jornades la planta baixa del pàrquing del Museu de les Ciències i la zona d'arcs.

No és la primera vegada que l'estètica futurista del complex valencià dissenyat per Santiago Calatrava crida l'atenció de produccions audiovisuals internacionals. Un exemple va ser el rodatge el 2017 de Doctor Who.

A més de València, la superproducció ha triat com a escenari la localitat catalana de Besalú (la Garrotxa), on està previst que es dirigisca l'equip en els pròxims dies.

Els preparatius es fan sota màxim secretisme i a contrarellotge per a tindre-ho tot a punt per a aquest dimecres, dia en què començaran les gravacions. El rodatge se centra en indrets com la plaça Llibertat, el carrer del Pont i la plaça Prat de Sant Pere. 

Aquest dimarts ja hi havia vigilants controlant els principals accessos. El poble està ple de cartells en anglés indicant les diferents zones de treball, com ara maquillatge i vestuari. 

El mercat setmanal del municipi també s'ha hagut de traslladar. Veïns i comerciants coincideixen que és una oportunitat per a donar més projecció a la vila i atraure més turistes. Els establiments del barri vell hauran de tancar fins divendres.

Primer avançament de la nova temporada

Just aquest dilluns HBO va llançar el primer avançament de la tercera temporada de la sèrie. Com es mostra al final del segon lliurament, els robots han començat a rebel·lar-se contra la humanitat, liderats per la freda Dolores, qui en l'últim episodi escapa al món real al costat de Bernard.

La nova temporada promet portar la seua apassionant i elaborada trama més enllà dels parcs que donen títol a la sèrie i, encara que el tràiler inclou en la seua part final la breu aparició de Dolores, s'enfoca totalment en un nou personatge interpretat per l'estrela de Breaking Bad Aaron Paul.

Si bé no es coneix la trama oficial de la tercera temporada, HBO descriu la sèrie com "una odissea fosca sobre l'alba de la consciència artificial i el naixement d'una nova forma de vida a la Terra". La cadena tampoc ha concretat una data per al retorn de Westworld, però sí que ha avançat que tornarà el 2020.

next