HazteOir anuncia ara un autobús contra "el feminisme radical i la ideologia de gènere"

El Ministeri de l'Interior revoca la declaració d'utilitat pública a l'associació ultracatòlica
5 febrer 2019 18:23h
Les accions d'HazteOir acostumen a anar acompanyades de polèmica. / GEMMA SÀNCHEZ

MADRID. L'associació HazteOir ha anunciat que activarà un nou autobús 'anunci' contra el "feminisme radical" després que aquest dimarts tres funcionaris públics hagen notificat als seus responsables la resolució administrativa que li revoca la declaració d'utilitat pública que tenia des del 2013. 

El president de l'entitat, Ignacio Arsuaga, ha denunciat la "persecució política i ideològica" del govern espanyol que, segons ha dit, queda demostrada pel fet que l'ordre de revocació la signa "el ministre de l'Interior", Fernando Grande Marlaska. A banda de l'autobús "contra el feminisme radical i la ideologia de gènere", Arsuaga també ha anunciat que l'entitat recorrerà la decisió del govern espanyol davant dels tribunals.

El president d'HazteOir ha lamentat, igualment, que l'"únic motiu" pel qual es revoca la declaració d'utilitat pública és que la campanya anterior de l'entitat –un altre autobús que passejava per diferents ciutats el cartell 'Los niños tienen pene, las niñas tienen vulva'– "suposa una manca de respecte per altres opcions diferents de les defensades per aquesta entitat".

Les accions d'HazteOir acostumen a anar acompanyades de polèmica. Per exemple, a finals del 2017 el departament català de Treball, Afers Socials i Famílies multava l'entitat amb 1.707 euros en compliment de la llei contra l'homofòbia per la campanya transfòbica. La Generalitat de Catalunya tancava així l'expedient obert a l'entitat arran de la visita del bus, que va ser immobilitzat pels Mossos d'Esquadra a Martorell (el Baix Llobregat) i traslladat a un dipòsit municipal de Castellbisbal (el Vallès Occidental).

next