La Guàrdia Civil rescata els dos tripulants d'un catamarà a punt d'afonar-se a l'illa de Tabarca

Cap dels ocupants de l'embarcació, dos austríacs de 66 i 67 anys, ha patit danys ni ha requerit assistència mèdica
3 juny 2019 17:30h
Una imatge de l'embarcació rescatada facilitada per la Guàrdia Civil. / EFE

VALÈNCIA. Els dos tripulants d'un catamarà de bandera austríaca que estava a punt d'afonar-se en aigües de l'illa de Tabarca (l'Alacantí) han sigut rescatats pel Servei Marítim de la Guàrdia Civil. Cap dels ocupants de l'embarcació, tots dos austríacs de 66 i 67 anys, ha patit danys ni ha requerit assistència mèdica.

La intervenció, de la qual han informat hui fonts de l'institut armat, es va dur a terme ahir a la vesprada al voltant de les 18 hores, quan els guàrdies civils que prestaven servei a bord de la patrullera Riu Borda van interceptar una telefonada d'emergència pel canal maritim 16 VHF.

En l'alerta, dos tripulants d'un catamarà situat a una milla al nord de l'illa de Tabarca sol·licitaven ajuda perquè "els estava sent impossible contindre l'entrada massiva d'aigua a la sala de màquines", segons han relatat les mateixes fonts.

En localitzar l'embarcació, els agents van observar que estava escorant cap a estribord i que començava a afonar-se, moment en què van pujar a ella per a parar la via d'aigua, estabilitzar el vaixell i escortar-lo fins al port.

Durant tot el trajecte, els guàrdies civils van buidar aigua sense parar per a aconseguir mantindre la flotabilitat i l'estabilitat. Al voltant de les huit de la vesprada, ja al port de la capital alacantina, es va procedir a l'auxili per a l'atracament després d'haver instal·lat al moll bombes de buidatge per a poder traure tota l'aigua de l'interior de l'embarcació.

next