La Guàrdia Civil busca a l'Ajuntament de València més documentació relacionada amb el cunyat de Barberá

La informació que s'està investigant fa referència a contractes de la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua durant l'etapa de govern del PP
11 abril 2019 14:00h
Les fonts no han pogut precisar l'hora en la qual els agents de la UCO han entrat en aquestes oficines municipals./ EFE

VALÈNCIA. Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil han demanat aquest dijous al secretari de l'Ajuntament de València la documentació relacionada amb l'operació en què es va detindre la setmana passada José María Corbín, excunyat de l'exalcaldessa Rita Barberá.

Així ho han confirmat fonts municipals, mentre que des de l'Ajuntament han assenyalat que la documentació buscada es refereix al servei del Cicle Integral de l'Aigua durant l'etapa de govern del PP. En concret, segons ha pogut saber Diari La Veu, els documents que es busquen fan referència al contracte del parc de bombers de Ciutat Vella i a l'expedient del concurs de manteniment del clavegueram del 2006.

Aquestes sol·licituds arriben després de l'operació Assut desenvolupada per l'UCO i la Fiscalia Anticorrupció per una suposada trama de cobrament de comissions a contractistes de l'Ajuntament de València en l'etapa del govern de Rita Barberá i en la qual van ser detinguts el seu cunyat, José María Corbín, i el seu soci, Diego Elum.

Després d'aquesta operació, el jutjat d'instrucció número 13 de València va decretar l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança per a Corbín i va deixar en llibertat el seu soci amb mesures cautelars.

A més, en la causa figuren com a investigades dotze persones, entre elles la dona de Corbín i germana de la morta exalcaldessa, Asunción Barberá, i les seues tres filles.

next