Els grups valencians baten el rècord d'assistents als concerts de la Pèrgola de la Marina

Més de 2.000 persones es van aplegar aquest dissabte a les actuacions de Modelo de Respuesta Polar, Tardor i Filipinxs
18 febrer 2019 18:26h
La fórmula de concerts diürns i gratuïts ha resultat ser un revulsiu per a la façana marítima de la ciutat. / LA MARINA DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La Pèrgola de Cervezas Alhambra de La Marina de València, el cicle que va optar per l'oci diürn de la ciutat, ha iniciat temporada demostrant que la música i la cultura són elements claus per a activar l'espai públic. Aquest dissabte, 16 de febrer, va batre tots els seus rècords amb l'assistència de més de dues mil persones al concert a càrrec dels grups locals Modelo de Respuesta Polar, Tardor i Filipinxs, que van posar de manifest la capacitat de convocatòria i la qualitat del talent valencià, indica la Marina en un comunicat. 

El cicle continua aquest dissabte, 24 de febrer, quan la Pèrgola saltarà fronteres i acollirà un dels quatre únics concerts dels nord-americans Cloud Nothings, una de les millors formacions de rock del panorama internacional.

L'èxit del dissabte 16 de febrer evidencia, una vegada més, l'encert d'un cicle que opta per la millor música de segell valencià i posa en valor els processos creatius basats en la dedicació i la cura. En aquest sentit, Modelo de Respuesta Polar, Tardor i Filipinxs en són un exemple. 

Modelo de Respuesta Polar es caracteritza per la seua ànsia de progressió i ha aconseguit trobar una marca distintiu en el seu discurs: bones lletres en castellà al servei d'un emocionant rock que fa de la instrumentació perfecta una arma infal·lible. La banda valenciana Tardor ha evolucionat cap a un so pop més complex i seré, ple de moments memorables. I el grup indie Filipinxs, recent guanyador del concurs de bandes emergents Vinilo València, és un bufit d'aire fresc en l'escena local.

Cloud Nothings i Mad Robot, el proper dissabte

En les més de quaranta propostes sonores que conformen el cartell de la Pèrgola aquesta temporada –de febrer a maig– destaquen "la qualitat, l'originalitat i la varietat artística, així com la presència rica i constant de dones sobre l'escenari i la simbiosi entre artistes locals, nacionals i internacionals", expliquen els impulsors del cicle.

Mostra d'això serà el pròxim concert del dissabte 24 de febrer, que reunirà en la Pèrgola modernista la banda valenciana Mad Roboti junt amb els nord-americans Cloud Nothings, els qui oferiran un dels quatre únics concerts previstos a l'Estat.

En les pròximes setmanes, el cicle continuarà amb l'actuació de grups internacionals. com ara Screaming Females i Bestia Bebé, que s'uniran a destacats noms del panorama independent estatal, com ara Apartametos Acapvlco, Luís Brea, Joana Serrat, Vancouvers, Joan Colomo o Terrier. Així mateix, no faltarà la nota valenciana, representada en noms com Fru Katinka, Inèrcia i Sènior i el Cor Brutal.

Les actuacions són gratuïtes i diürnes, d'11.30h a 14.30h; tot un tribut a la llum del Mediterrani i un posicionament ferm pels concerts oberts a tots els públics, des de la gent més jove fins a les famílies. Amb aquestes premisses, la Pèrgola musical s'està consolidant com el pla perfecte per a arrencar el cap de setmana en una ciutat amb condicions idònies per a la música a l'aire lliure i al costat del mar durant tot l'any.

next