Grezzi diu que la regulació de trànsit "ja està donant resultats" amb la disminució del soroll i la contaminació 

El regidor de Mobilitat Sostenible assegura que la conversió en espai de vianants de la plaça de la Reina i de l'Ajuntament contribuirà a fer de València una ciutat "més amable"
17 setembre 2019 12:58h
"Les mesures que prenem de regulació del trànsit ja estan donant resultats, tenim dades de baixada de soroll i contaminació", ha afegit Grezzi. / EUROPA PRESS ARXIU

VALÈNCIA. El regidor de Mobilitat Sostenible a l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha assegurat que les mesures del consistori de regulació del trànsit "ja estan donant resultats", i ha indicat que compten amb dades que mostren la disminució del soroll i de la contaminació. Tot i això, no ha donat més detalls d'aquestes xifres que indiquen una reducció del soroll.

L'edil municipal ho ha indicat aquest dimarts després de ser preguntat per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona, després de la roda de premsa de presentació dels 'Premis Falles 2020. Mobilitat sostenible i bicicleta'. "Les mesures que prenem de regulació del trànsit ja estan donant resultats, tenim dades de baixada de soroll i contaminació. A més, tenim la conversió en zona de vianants de la Plaça de la Reina i de la de l'Ajuntament. El centre històric serà molt més amable i saludable", ha subratllat Grezzi.

L'edil ha apuntat que estan "encaminats a tipus de mesures que estan donant resultats", ja que ha precisat que cada ciutat té característiques diferents i "no es poden aplicar les mateixes receptes a tots els llocs".

"A València tenim la conversió en zona de vianants, que farem en els pròxims mesos i anys, i la zona de trànsit limitat, on ha millorat moltíssim la contaminació. Tenim dades de quan vam fer l'entorn de la Llotja, que vam reduir en 6.000 cotxes", ha puntualitzat.

De fet, just en aquesta direcció demanen que s'avancen la conversió en espai de vianants de la plaça de l'Ajuntament, on es prohibirà l'accés de trànsit privat.

next