Grezzi, sobre el frau en l'EMT: "Els directius no van poder decidir si es feien els pagaments"

El president de l'empresa pública justifica el comiat de la cap d'administració en el conveni col·lectiu i afirma que "en cap cas" podia ordenar les transferències
14 octubre 2019 16:45h
El president de l'EMT ha advocat per mantindre tota la informació confidencial en el si de la comissió d'investigació interna que està duent a terme l'empresa. / ANA ESCOBAR EFE

VALÈNCIA. El regidor de Mobilitat Sostenible a l'Ajuntament de València i president de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), Giuseppe Grezzi, ha insistit que els alts directius de l'empresa pública no van tenir coneixement de les transferències que es van realitzar a través de CaixaBank a una entitat bancària en Hong Kong i que van provocar el frau de quatre milions d'euros. Per aquesta raó, ha justificat que l'acomiadament de la cap d'administració de l'empresa es va fer seguint el que està establert en el conveni col·lectiu dels treballadors, ja que la treballadora va ordenar les transferències i va proporcionar dades "confidencials" dels alts càrrecs de l'empresa quan "en cap cas" estava autoritzada per a fer-ho. 

Segons ha explicat el regidor en la roda de premsa de presentació de la campanya de l'ordenança de mobilitat, la treballadora només estava autoritzada a preparar la documentació perquè les persones que treballen per damunt d'ella ordenaren les transferències, és a dir, la responsable de Finances i la cap de Gestió, María Rayón, i el director gerent de l'EMT, Josep Enric García.

Així, la treballadora va enviar un PDF per a ordenar les transferències sense la signatura mancomunada i sense que els responsables que estaven per damunt d'ella pogueren assabentar-se. La treballadora, suposadament, va rebre uns correus per part dels estafadors, fent-se passat per Giuseppe Grezzi, que li encomanaven l'ordenació de les transferències. 

Aquesta irregularitat, segons explica Grezzi, està registrada com una infracció en el laude del 1986 recollit en l'actual conveni col·lectiu, que les classifica en funció si són lleus, greus o molt greus. En aquest cas, la gravetat de la infracció portava a l'acomiadament. "Si una treballadora d'una alta responsabilitat proporciona informació sensible o dades confidencials, com ara dades amb DNI o firmes, el tractament és com a [una falta] molt greu", ha assenyalat Grezzi. Per tant, la situació implica l'acomiadament, segons el conveni. Una norma, a més, que ha destacat que van voler mantenir els mateixos treballadors en l'última revisió del conveni col·lectiu.

Tot i aquestes declaracions, el president de l'EMT ha advocat per mantindre tota la informació en el si de la comissió d'investigació interna que està duent a terme l'empresa. En aquest sentit, ha demanat que es preserve la "confidencialitat" d'aquestes reunions, i ha instat a esperar fins al ple extraordinari d'aquest dijous 17 per a abordar les qüestions relatives al frau que ha tingut lloc al si de l'empresa. 

Així mateix, preguntat per un informe intern de l'EMT que ha avançat Valencia Plaza que responsabilitza del frau l'empleada acomiadada i l'entitat bancària, Giuseppe Grezzi ha indicat que la documentació entregada en el si de la companyia als qui integren la comissió de treball per a investigar el frau als seus consellers té caràcter de "confidencialitat".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next