Greenpeace denuncia que un informe de la UE demostra que no hi ha "un pla urgent" per a afrontar la crisi climàtica

L'ONG lamenta que l'esborrany no esmente quasi el sector agrícola i el del transport, que generen "al voltant d'un 40% de les emissions contaminants"
11 juny 2019 12:30h
L'ONG critica que aquest pla menciona els costos d'aturar el canvi climàtic, però no els de no fer-ho i que la seua acció siga "condicional" al fet que altres països també actuen. / EUROPA PRESS

BRUSSEL·LES. L'ONG Greenpeace ha denunciat que un informe filtrat de la Unió Europea ha demostrat la manca d'un pla urgent per a afrontar la crisi climàtica. Segons un comunicat de l'entitat, un document estratègic ha exposat "la reticència dels governs a adoptar una acció urgent contra" el canvi climàtic. 

L'esborrany considera que la lluita contra l'escalfament global s'ha de fer "tenint en compte les circumstàncies nacionals" i d'una manera "socialment justa". "La UE no pot ser l'única que actue: tots els països han d'avançar i incrementar la seua acció climàtica", defensa el text. L'ONG critica que aquest pla menciona els costos d'aturar el canvi climàtic però no els de no fer-ho i que la seua acció siga "condicional" al fet que altres països també actuen.

A més, Greenpeace lamenta que l'esborrany no esmente pràcticament el sector agrícola i del transport, que segons l'ONG generen al voltant d'un 40% de les emissions contaminants a la UE.

"Els líders europeus prioritzaran el creixement econòmic igual que abans, impulsant les desigualtats socials i fomentant encara més la crisi ecològica", assegura el director de Greenpeace a la UE Jorgo Riss.

next