Diari La Veu del País Valencià
El grafiter valencià Escif col·laborarà a ‘Embellir París’

VALÈNCIA. Escif tornarà a pintar a la ciutat de París. L’artista urbà valencià ha estat seleccionat dins de la convocatòria Embellir París, una proposta pionera llançada pel govern de la capital francesa per a posar en valor alguns dels llocs abandonats de la ciutat.

Escif ha estat així un dels 21 artistes guanyadors del certamen en què es van presentar més de 700 artistes de tot el món amb propostes dirigides als llocs triats per la regidoria de Cultura. Les propostes es duran a terme abans de finals d’agost, data en què es presentaran oficialment als parisencs aquestes obres.

Els murals es podran veure en cada districte de la capital francesa, exceptuant el districte 7 que es quedarà sense intervenció. Així ho va explicar el regidor de Cultura de l’Ajuntament de París, Christophe Girard, aquest divendres.

Però aquesta no serà la primera vegada que Escif pinte sobre els murs parisencs, ja que ha intervingut en altres ocasions en aquesta ciutat. Entre d’altres, caldria destacar la pintura en la façana lateral del Palais de Tokyo, conegut per alguns com la catedral de l’art contemporani a Europa, que Escif va tindre ocasió d’intervindre l’any 2018.

En aquesta ocasió, el pintor valencià intervindrà amb dos grans murals. Un en la paret lateral de l’escola Keller, prop de la Bastilla. L’altre en la façana dels edificis de serveis culturals de la ciutat de París, en el districte 18. Totes dues realitzacions, tal com es pot descobrir en la pàgina del certamen, tracten de manera molt poètica aspectes de caràcter filosòfic i polític.

Per a Escif, “embellir la ciutat no és tasca d’artistes. La bellesa està fora de les nostres possibilitats. Els artistes podem, com a molt, assenyalar amb el dit allà on creiem que aquesta naturalment ja existeix”. En eixe sentit, aquest artista assenyala que “embellir la ciutat no és més que veure la bellesa de la ciutat”.

Altres artistes guardonats al certament Embellir París són el portugués Vhils, el xilé Vazco Vasco i el francés Paul Loubet.

Comparteix

Icona de pantalla completa