El govern espanyol s'incorpora a un grup de coordinació europeu per a lluitar contra les 'fake news'

La vicepresidenta de l'executiu estatal, Carmen Calvo, explica que desenvoluparan un "sistema d'alertes ràpides" per a avisar sobre notícies falses
15 març 2019 18:37h
Es crearà un protocol per a detectar notícies falses i desmentir-les.  / PIXABAY

MADRID. El govern espanyol ha aprovat incorporar-se a un grup de coordinació europeu que té com a finalitat lluitar contra les fake news. La vicepresidenta de l'executiu, Carmen Calvo, ha explicat que això els ha de permetre desenvolupar un protocol per a detectar notícies falses i desmentir-les.

Concretament, l'executiu desenvoluparà un "sistema d'alertes ràpides" per avisar els ciutadans en "temps instantani" de notícies falses. 

Calvo ha remarcat que les fake news impedeixen "obtindre informació veraç", un element necessari per a la participació efectiva en una societat plural. La vicepresidenta del govern de Pedro Sánchez ha dit que les fake news són una preocupació per al 80% d'espanyols.

La vicepresidenta també ha explicat que ja han tingut les reunions pertinents per a garantir la ciberseguretat durant les eleccions que tindran lloc els pròxims mesos per a garantir-ne la "pulcritud".

next