El govern espanyol no podrà exhumar Franco fins que el Suprem alce tres suspensions cautelars pendents

L'Advocacia de l'Estat demana a l'alt tribunal que les retire per a poder traslladar les restes i fonts del Suprem preveuen que la sala ho resoldrà la setmana vinent
3 octubre 2019 16:46h
El Suprem va resoldre un dels quatre recursos contra l'exhumació la setmana passada, el de la família, però encara s'ha de pronunciar sobre els recursos de la Fundació Francisco Franco, l'Associació de la Defensa del Valle de los Caídos i la comunitat benedictina. / RICARDO RUBIO, EUROPA PRESS

MADRID (ACN). El govern espanyol no podrà exhumar Francisco Franco fins que el Tribunal Suprem alce tres suspensions cautelars pendents que impedeixen el trasllat de les restes del dictador. Són mesures cautelars que l'alt tribunal va determinar a petició de la Fundació Francisco Franco, l'Associació de la Defensa del Valle de los Caídos i la comunitat benedictina. 

L'Advocacia de l'Estat ha demanat a l'alt tribunal que retire les tres suspensions cautelars perquè l'executiu puga traslladar Franco al cementeri del Pardo. Fonts de l'alt tribunal han explicat que preveuen que la secció quarta de la sala contenciosa-administrativa resolga la setmana vinent. Es tracta d'un últim obstacle formal perquè el Suprem ja va autoritzar l'exhumació del dictador en la sentència que resol el recurs de la família del dictador. Tanmateix, fonts de l'alt tribunal apunten que fins que no es faça aquest pas el govern espanyol no podrà exhumar Franco.

El Suprem va resoldre un dels quatre recursos contra l'exhumació la setmana passada, el de la família, però encara s'ha de pronunciar sobre els recursos de la Fundació Francisco Franco, l'Associació de la Defensa del Valle de los Caídos i la comunitat benedictina. Ho farà en línia amb la sentència que avala l'exhumació.

D'altra banda, la família de Franco ha demanat al Suprem un aclariment de la sentència que resol el seu recurs però fonts jurídiques apunten que aquest aclariment no modifica res ni pot impedir que l'exhumació tire endavant.

El Consell de Ministres no aprovarà encara l'exhumació de Franco

El Consell de Ministres d'aquest divendres encara no aprovarà l'exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos, segons fonts de Moncloa. El govern espanyol haurà d'endarrerir la decisió de fixar una data a l'espera del Tribunal Suprem, que ha d'alçar la suspensió cautelar del trasllat al cementeri de Mingorrubio.

next