El govern espanyol assegura a Torra que el referèndum "està fora de qualsevol negociació" sobre la investidura

La ministra Carmen Calvo nega que l'autodeterminació siga un dret
17 juliol 2019 12:28h
Calvo assegura que "el dret a l'autodeterminació no existeix en cap democràcia" i tampoc en la espanyola. / ACN 

MADRID. La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha advertit aquest dimecres el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que el referèndum d'autodeterminació "està fora de qualsevol acord, negociació, diàleg o res que es puga semblar" per a investir Pedro Sánchez. "Torra ho sap, és innecessari que ho diga: amb els socialistes mai hi haurà cap risc per a la unitat territorial de l'Estat i el compliment estricte de la Constitució", ha dit. 

La ministra ha fet aquestes manifestacions en resposta a la carta oberta on Torra aposta per votar 'no' a la investidura de Pedro Sánchez si el líder del PSOE no accepta donar la paraula als catalans mitjançant un diàleg que incloga l'autodeterminació. Segons la vicepresidenta del govern espanyol "el poble de Catalunya té veu des de fa 40 anys", l'Estat és una "democràcia impecable" i "el dret a l'autodeterminació no existeix en cap democràcia, tampoc en la nostra".

Calvo ha fet aquestes manifestacions als periodistes durant un acte a la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques de Madrid. "Cada grup parlamentari o partit està en perfecte dret d'adoptar la decisió que corresponga", ha afirmat en referència a l'advertència del president de la Generalitat sobre un 'no' de les formacions independentistes si no s'obri aquest diàleg sobre el referèndum.

Segons Calvo, la unitat d'Espanya "passa per les garanties que ofereix" el PSOE i Catalunya "mai ha tingut un nivell d'autonomia com el que garanteix aquesta Constitució", que ha donat una "etapa fabulosa de Catalunya a l'estat espanyol".

next