El govern espanyol aprovarà aquest divendres les primeres mesures per danys de la gota freda

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha explicat que el Consell de Ministres donarà llum verda a mesures fiscals i a ajudes extraordinàries 
17 setembre 2019 12:37h
El ministre Luis Planas ha remarcat que, "com que està en funcions", el govern espanyol "té una capacitat d'actuació limitada". / EDUARDO PARRA EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions, Luis Planas, ha explicat aquest dimarts que el Consell de Ministres adoptarà divendres vinent les primeres mesures "davant la urgent situació" provocada per la gota freda de la setmana passada en zones del País Valencià, Múrcia i Andalusia.

Respecte a les diferents peticions dels ajuntaments i les autonomies de la declaració com a zona catastròfica, ha apuntat en declaracions a la Cope que les delegacions del govern espanyol estan recopilant la informació per a donar una resposta "al més prompte possible". 

"Hi ha àmplies zones afectades a la Comunitat Valenciana, Múrcia, Andalusia, Castella-la Manxa i Madrid que hauran de tindre aquest tractament", ha afirmat Planas. Sobre la declaració de zona catastròfica, el ministre ha afegit que "no és una vareta màgica, sinó un instrument a través del qual es coordinen una sèrie d'actuacions de diversos ministeris per a donar una resposta més eficaç". Al seu parer, el més important és "l'agilitat i promptitud en la presa de decisions" davant la "situació molt greu" que travessen moltes zones.  

El ministre sí que ha volgut remarcat que, "com que està en funcions", el govern espanyol "té una capacitat d'actuació limitada". Malgrat això, podrà aprovar propostes referents a mesures fiscals i a ajudes extraordinàries. 

next