El govern català "seguirà les recomanacions" del Síndic i retirarà els llaços grocs

El president Torra insisteix que no donarà "cap ordre" mentre estudia diverses opcions per a mantindre la reivindicació
20 març 2019 20:49h
Torra despenjarà la pancarta de la façana de Palau. / NAZARET ROMERO, ACN

BARCELONA. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, seguirà les recomanacions del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, amb els llaços grocs, de manera que despenjarà la pancarta de la façana de Palau.

Així ho ha explicat a través d'un comunicat de l'oficina del president aquest dimecres a la vesprada. A més, Torra mantindrà un "respecte ple" a la llibertat d'expressió i insisteix que no donarà "cap ordre", com li exigeix la Junta Electoral Central (JEC)

Fonts governamentals han explicat a l'ACN que s'estudien diverses opcions per a mantindre la reivindicació política amb altres símbols.

En el comunicat, Torra reitera el seu convenciment que els llaços grocs "no són un símbol partidista" i referma el seu "compromís" amb la llibertat d'expressió en l'espai públic, que "no ha de ser neutral, sinó lliure". 

"Els llaços grocs, a Catalunya i arreu del món, són un símbol de record i reconeixement a aquelles persones injustament allunyades de la seva societat", manté el text.

A partir d'ara Torra podria optar per una nova pancarta o bé per altres tipus de simbologia amb l'objectiu de mantindre la reivindicació política. 

Fonts de Palau indiquen que el president ha estat estudiant diverses opcions, que podria posar en pràctica ja a partir d'aquest dijous. 

Una de les vies seria substituir els llaços grocs dels edificis públics de la Generalitat de Catalunya per llaços de color blanc amb un traç roig, que simbolitzarà la democràcia, tal com ha avançat la Cadena SER i ha pogut confirmar l'ACN.

next