Gómez, sobre la relació en el Rialto: "València ha de servir d'exemple per a la Generalitat"

La vicealcaldessa socialista posa com a exemple l'acord sobre el port de València per a defensar que cal arribar a "postures comunes" en el govern per a resoldre les discrepàncies
26 desembre 2019 13:55h
Gómez ha qualificat de "molt lamentable" que l'oposició en el consistori "només faça del seu projecte polític intentar trencar al govern". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La vicealcaldessa socialista a l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, s'ha pronunciat aquest dijous sobre la relació en el govern del Rialto, que formen el PSPV i Compromís, i ha considerat que València "ha de servir d'exemple per a la resta d'institucions i per a la Generalitat perquè en temes amb punts de partida diferents es busquen postures comunes".

Gómez s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans en una visita a les obres de reurbanització de la zona zero del Cabanyal. "Estem contents perquè, al final, hem pogut llimar alguna desavinença i disparitat d'opinió que havíem tingut", ha dit sobre les discrepàncies en les alcaldies pedànies i el port de València. El fet d'acabar amb les seues diferències ha servit, al seu parer, per a tancar el 2019 "de bona forma i per a poder entrar al 2020 amb bon peu, amb un govern més cohesionat, més unit".

"L'esforç es veu quan busques punts en comú, com va ocórrer en el cas del port, en el qual hem arribat a una postura única", ha dit en relació a l'acord aconseguit en el ple del passat dijous amb Compromís perquè, "sota criteris tècnics", s'avalue "la necessitat d'una nova Declaració d'Impacte Ambiental (DIA)" per al projecte de l'ampliació.

"València ha de servir d'exemple per a la resta d'institucions i per a la Generalitat, perquè, en temes amb punts de partida diferents, es busquen postures comunes", ha destacat la vicealcaldessa.

Així mateix, s'ha mostrat "molt contenta per l'esforç de parlar i dialogar fins a buscar solució respecte als equilibris en el govern", en el cas de les alcaldies pedànies. En aquest cas, la discrepància es va solucionar després que l'alcalde, Joan Ribó, decidira cedir els quatre anys de l'alcaldia de Benimàmet al PSPV, en detriment de la coalició, a més de la del Perellonet.

Gómez ha defensat que el PSPV està dins del govern del Rialto perquè estan "compromesos amb la ciutat i el govern de coalició", i  que, "com a contrapart, ha d'haver-hi un repartiment equilibrat de responsabilitats i espais polítics".

En aquesta línia, ha incidit en la "reflexió" que en un govern de coalició "les dues formacions poden discrepar i estar en punts diferents però l'important és que arriben a un acord". En aquest punt, ha qualificat de "molt lamentable" que l'oposició en el consistori "només faça del seu projecte polític intentar trencar el govern". 

next