Gómez nega que s'aprovaren complements salarials il·legals per als regidors amb dedicació parcial

La vicealcaldessa i portaveu del govern ha afirmat que totes les mesures que es van aprovar el 2015 sobre aquesta qüestió són "absolutament legals"
19 juliol 2019 13:40h
Els vicealcaldes Sandra Gómez i Sergi Campillo han negat haver cobrat complements il·legals. / DLV

VALÈNCIA. La portaveu del govern municipal i vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha destacat que el 2015 no es va realitzar cap complement "il·legal" als sous dels regidors que suposadament cobraven la dedicació parcial i que totes les mesures que van tindre lloc en aquest sentit van ser "absolutament legals". Gómez s'ha justificat en un informe de la Intervenció General per a subscriure que el procediment va complir amb la legalitat. 

"No es pot aprovar una cosa que siga il·legal", ha contestat la portaveu del govern, preguntada junt amb Sergi Campillo en aquest sentit. La qüestió sorgeix a partir d'unes informacions publicades per Valencia Plaza que apunten que diversos regidors de l'Ajuntament de València haurien cobrat aquest sobresou com a complement de la dedicació parcial que tenien assignada el 2015 i que aquest procediment podria no ajustar-se a la llei.

Aquestes declaracions sumen un episodi més a la polèmica de les dedicacions parcials, denunciada per membres del Partit Popular, Ciutadans i Vox. Segons va explicar l'alcalde de València, Joan Ribó, la decisió de limitar les dedicacions exclusives es basava en el compliment de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local, a la qual es referia com a Llei Montoro. Alhora, explicava que, en el moment en què tots els regidors pogueren estar en règim de dedicació completa, ho faria possible.

En aquest sentit, segons explica Sandra Gómez, el complement que suposadament va aprovar el 2015 va ser "legal", i estava "fiscalitzat" i tenia el suport d'un "informe de la Intervenció General" que aprovava "el barem de tota la Junta de Govern" Local de l'Ajuntament. En aquest sentit, Gómez afirma que el que es va fer va ser intentar donar solució al que havia sigut el primer any d'una llei Montoro que limitava a 25 les dedicacions exclusives.

Respecte a si la decisió d'enguany s'ha pres a causa d'aquesta suposada irregularitat, la portaveu del govern ha negat aquesta possibilitat. De fet, Gómez ha afirmat que en aquesta ocasió s'ha pres una decisió "política", al seu judici "raonable", d'acord amb les responsabilitats que tindrà cadascun dels regidors. "És lògic que les dedicacions exclusives estiguen en l'equip de govern", ha afegit.

La vicealcaldessa s'ha pronunciat en els mateixos termes que ho va fer aquest dijous al ple municipal, on va afirmar que els regidors de l'oposició que estiguen en règim de dedicació parcial tindran assegurat el 90% de la retribució de la dedicació exclusiva, és a dir, 63.000 euros. Per això, ha criticat que a l'oposició no li semble "suficient".

next