Godella instal·la una vintena de 'caixes niu' de rates penades per a tindre a ratlla els mosquits

El consistori demana a la població que siga respectuosa amb els refugis instal·lats i que s'anime a col·locar-ne a les seues cases
23 maig 2019 16:44h
Les 'caixes niu' es poden trobar a l'ajuntament de Godella, a l'Antic Escorxador, a l'edifici Serveis Socials, al Centre Cultural Xicranda, al pavelló, al poliesportiu, al CEIP Cervantes, a l'edifici societat Amics del Bonsai i al Cementeri Municipal. / AJUNTAMENT DE GODELLA

VALÈNCIA. La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Godella ha instal·lat 24 'caixes niu' de rates penades en diferents edificis de titularitat municipal per tal de protegir "aquests animals tan beneficiosos". Tal com remarquen en una nota, les rates penades poden menjar fins a 600 insectes nocturns, com ara mosquits i arnes.

Malgrat que les rates penades sempre han estat presents per la rodalia de València, ara estan "seriosament amaçades" a causa de la pol·lució, la contaminació lumínica i la destrucció dels seus hàbitats amb el tancament de coves, refugis i cases antigues on podien nidificar habitualment.

Els refugis han sigut instal·lats per especialistes en rates penades, que han triat les millors ubicacions i orientacions per tal d'obtindre l'èxit més gran possible de nidificació. Els mateixos experts faran el seguiment de la repoblació d'aquests animals.

Les 'caixes niu' es poden trobar a l'ajuntament de Godella, a l'Antic Escorxador, a l'edifici Serveis Socials, al Centre Cultural Xicranda, al pavelló, al poliesportiu, al CEIP Cervantes, a l'edifici Societat Amics del Bonsai i al Cementeri Municipal.

Des de l'Ajuntament esperen que la població siga respectuosa amb els refugis instal·lats i l'animen a col·locar-ne a les seues cases, com ja s'esta fent a altres pobles valencians.

next