La Generalitat organitza un debat sobre polítiques verdes en la Cimera Mundial del Clima

'Transversalitat en les polítiques de lluita contra el canvi climàtic en les administracions públiques' és el títol de la taula de debat i treball proposada per la Vicepresidència Segona i que la direcció de la COP25 ha decidit incloure
29 novembre 2019 20:18h
Imatge d'arxiu d'una manifestació pel clima a València. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA (EUROPA PRESS). La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica protagonitza una de les sessions dels debats que s'han programat en la Cimera Mundial del Clima (COP25), que s'inaugura a Madrid dilluns vinent i que es prolongarà fins al dia 13 de desembre. Es tracta de la primera vegada que la Generalitat organitza activitats en una cimera d'aquestes característiques, si bé ha participat en anteriors edicions.

'Transversalitat en les polítiques de lluita contra el canvi climàtic en les administracions públiques' és el títol de la taula de debat i treball proposada per la Vicepresidència Segona i que la direcció de la COP25 ha decidit incloure, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El vicepresident Rubén Martínez Dalmau ha afirmat: "És una boníssima notícia que la COP25 haja acceptat la nostra proposta, atés que és un reconeixement a la Generalitat". "El Consell ha entés de manera decidida que les polítiques lligades a la transició ecològica no són ja polítiques sectorials, sinó actuacions que tenen un caràcter transversal que afecta tots els departaments de les institucions públiques i que ens convida al fet que reflexionem de manera urgent sobre com hem d'organitzar aquesta nova realitat", ha apuntat.

La proposta valenciana compta amb la col·laboració del govern de les Illes Balears. De fet, en la sessió organitzada per la Generalitat, que tindrà lloc el dia 13, participaran el vicepresident balear i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el vicepresident i conseller d'Habitatge valencià, Rubén Martínez Dalmau, mentre que la presentació de la taula serà a càrrec de la directora general de Coordinació de la Vicepresidència Segona, Àngela Ballester.

La taula de debat es desenvoluparà a l'espai central de la denominada 'Zona Verda', que és l'àrea de diàleg social sobre acció climàtica entre administracions, ONG, empreses i altres agents.

Martínez Dalmau, que també estarà present en la jornada inaugural de la COP25, ha recalcat que la transversalitat de les polítiques "és una realitat que el Consell ha reconegut i que vol liderar" i ha posat com a exemple la recent creació de la Comissió Delegada de Transició Ecològica i Sostenibilitat Ambiental que presideix.

"Som el primer govern autonòmic que situa les qüestions relatives a la crisi ecològica en l'àmbit d'una Vicepresidència i, alhora, demostra un gran interés per debatre sobre com s'organitzen altres governs, ja que estem davant una problemàtica que és nova i que no pot esperar", ha assegurat.

next