La Generalitat inicia l'expedient sancionador contra El Corte Inglés per publicitat sexista

La Direcció General de Comerç i Consum assenyala una possible infracció de la Llei General de Publicitat per la campanya del Dia de la Mare 
4 juny 2019 12:31h
Imatges de la campanya d'El Corte Inglés per al Dia de la Mare.

VALÈNCIA. La Direcció General de Comerç i Consum de la Generalitat tramitarà un expedient sancionador a El Corte Inglés per publicitat sexista en la seua campanya del Dia de la Mare i traslladarà la documentació sobre l'assumpte a l'empresa per a iniciar el procediment per una possible infracció de la Llei General de Publicitat, segons han informat a EFE fonts de la Generalitat.

Consum va obrir diligències prèvies a El Corte Inglés per aquesta campanya de publicitat després d'una denúncia del secretari autonòmic d'Inclusió i Igualtat de la Generalitat en considerar que hi ha "indicis" d'incompliment de la normativa perquè "perpetua els estereotips de gènere i la visió masclista de la mare".

En la publicitat d'El Corte Inglés es mostra una dona amb una llegenda en la qual es llegeix "97% entregada, 3% egoisme, 0% queixes, 100% mare". En tindre coneixement de l'obertura de diligències, El Corte Inglés va indicar que la campanya va ser dissenyada per a "rendir un homenatge a les mares que, a més de ser-ho, no s'obliden de ser dones, treballadores, responsables i compromeses amb la societat" .

El Servei Territorial de Comerç serà l'organisme que haurà de donar trasllat de la documentació a El Corte Inglés i, aleshores, s'obrirà un període d'al·legacions, ja que fins ara l'empresa no ha remés cap documentació ni ha efectuat al·legacions o manifestacions sobre aquest tema, segons ha explicat la Direcció General de Comerç i Consum.

El passat 6 de maig la Consum va remetre un ofici a l'empresa per a informar-la de la denúncia del secretari autonòmic d'Inclusió i Igualtat per la campanya publicitària del Dia de la Mare.

next