La Generalitat aprovarà un decret d'ajudes per als municipis afectats pel temporal

El Consell preveu donar llum verda a aquesta normativa de manera urgent en el pròxim ple
22 abril 2019 16:21h
Aspecte del passeig marítim de València aquest dilluns de Pasqua. / EFE

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, té la intenció de portar al pròxim ple del Consell un decret per a facilitar ajudes als ajuntaments dels municipis afectats pel temporal de pluges, vent i fenòmens costaners d'aquesta Setmana Santa.

Així ho ha anunciat el director general de l'Agència de Seguretat i Reposta a les Emergències de la Generalitat, José María Ángel, després de reunir-se amb José Chulvi, l'alcalde de Xàbia, a la Marina Alta, on s'han recollit més de 300 litres per metre quadrat en 24 hores.

Ángel ha indicat que Puig li ha traslladat la seua intenció que el govern aprove aquest decret en el pròxim ple del Consell, "com se sol fer en qualsevol emergència natural que es produeix, bé d'incendi o de pluja". "Així ho vam fer en els episodis de pluges d'octubre i novembre, tant per a les comarques de Castelló com les de València, i com vam fer amb l'episodi de nevades", ha assenyalat.

Segons Ángel, en primer lloc, cada ajuntament farà una avaluació i diagnòstic dels danys produïts a conseqüència del temporal i, a l'empara d'aquest decret, traslladaran al Consell les necessitats que estimen urgents.

next