La Generalitat i l'Ajuntament fixen com a "prioritària" l'aprovació del Pla del Cabanyal per a regenerar el barri

Ambdues institucions han destacat que volen "retornar el prestigi" del Cabanyal després dels anys de "maltractament" dels governs del Partit Popular 
24 juliol 2019 16:42h
Rubén Martínez Dalmau i Sandra Gómez han visitat aquest dimecres l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del Cabanyal. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA 

VALÈNCIA. La Generalitat i l'Ajuntament de València s'han compromés aquest dimecres a fixar la renovació del barri del Cabanyal com un objectiu prioritari per a totes dues administracions, amb la finalitat que siga "el gran barri de referència" per a la ciutat després d'anys d'haver estat "maltractat pel govern del PP". 

Aquesta voluntat l'han subscrit el vicepresident segon de la Generalitat i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, que han visitat aquest matí l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del Cabanyal, el pla especial que s'espera que s'aprove en el ple de l'Ajuntament el pròxim mes de setembre.

El denominat Pla Cabanyal-Canyamelar, del qual són parteixes intervinents la Generalitat i l'Ajuntament de València, va ser aprovat l'octubre del 2015, en una de les primeres mesures del govern municipal que encapçalava Compromís, amb el suport del PSPV-PSOE.

El Pla va estar en exposició pública a la fi del passat mandat –fins al 15 d'abril–, en la seu de la Central Operativa de Sanejament del Cicle Integral de l'Aigua, al carrer del Doctor Lluch, on va poder ser consultat per entitats, agrupacions ciutadanes i professionals, i per la ciutadania en general.

En aquesta visita, Martínez Dalmau ha declarat que el barri del Cabanyal ha sigut "el més maltractat" per part dels governs tant autonòmics com municipals del Partit Popular. El conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha explicat que la implicació interinstitucional entre la Generalitat i l'Ajuntament està permetent "recuperar el prestigi del Cabanyal".

Per part seua, Gómez ha incidit que les prioritats de totes dues institucions en el barri són l'oferta pública d'habitatge accessible per al ciutadà i la regeneració del Cabanyal. "Reformar i rehabilitar les cases, per a convertir el barri en un lloc on viure i conviure, és la tasca del govern municipal en aquesta legislatura", ha exposat la vicealcaldessa.

La regidora també ha assenyalat que l'exposició d'al·legacions tindrà lloc en el primer ple de setembre o, a tot tardar, octubre "quan torne la normalitat plenària". A més, el pla contempla la creació d'un centre de dia per a majors, una "escoleta" municipal i la regeneració de les places, a més de la millora dels serveis socials, segons ha explicat la regidora.

Preguntada per les queixes de col·lectius veïnals, Gómez ha declarat que el del Cabanyal és un procés de "transformació" després de 20 anys de govern popular: "No solament és que no es donaren ajudes, sinó que no es deixava reformar" en el barri.

next