Garamendi assegura al taulell que serà "neutral" davant la reforma de la CNMC del sistema gasista

Ascer treballarà en un informe d'energia en el qual es podran conéixer millor les inquietuds dels diferents consumidors de gas
8 octubre 2019 18:32h
Els presidents dels sectors del clúster ceràmic i d'altres sectors industrials valencians han mantingut aquest dimarts una reunió amb el president de CEOE. / Imatge d'arxiu/ EUROPA PRESS 

MADRID. El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) ha expressat als sectors del clúster ceràmic (Ascer, Anffecc i Asebec) el seu compromís "a ser neutral" respecte a la reforma del sistema gasista que ha proposat la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), segons informa Ascer en un comunicat.

Els presidents dels sectors del clúster ceràmic i d'altres sectors industrials valencians, com el Consell Intertextil, i també la patronal valenciana CEV, han mantingut aquest dimarts una reunió amb el president de CEOE. Després de la trobada, la patronal taulellera ha informat que Antonio Garamendi assegura ser "defensor de la indústria i que, per tant, comparteixen els mateixos interessos".

Aquestes declaracions disten molt de les pronunciades per Garamendi setmanes enrere, en les quals titllava de "barbaritat" la revisió reguladora que planteja la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència per al sector del gas, en la qual es planteja un ajust de preu en el transport i la distribució. En la fira de la ceràmica de Bolonya, tant les patronals del sector com els principals empresaris van demanar al líder de la CEOE que rectificara.

"Punt de partida"

Ascer destaca que la reunió ha servit de "punt de partida" per a establir les bases d'una col·laboració i disponibilitat "màxima". Referent a això, es treballarà en un informe d'energia en el qual es podran conéixer millor les inquietuds dels diferents consumidors.

Per part seua, els presidents del clúster ceràmic han explicat la necessitat de reduir els costos energètics en la indústria, precisament en un país en el qual es paguen els peatges un 45% per damunt de la mitjana de la Unió Europea.

Des d'Ascer recorden que el gas és la font d'energia principal del clúster ceràmic. El seu consum en el sector industrial ascendeix a més de 15.000 gigawatts (GWh) anuals, la qual cosa suposa prop del 50% de tot el consum de gas industrial i domèstic de la del País Valencià, i el 7% del consum de gas industrial d'Espanya.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next