La Fundació Pro AVE critica que el Corredor Mediterrani "no avance" i reclama als partits que el facen "realitat"

L'organisme presidit per Federico Félix considera que aquest projecte ferroviari ha de ser "una acció prioritària de primer ordre en qualsevol programa electoral"
7 abril 2019 10:34h
Des de l'organisme que presideix Federico Félix ressalten que adaptar el "trànsit ferroviari a l'ample europeu abaratiria el cost de transport de les mercaderies en vora 6 cèntims el quilo". Imatge d'arxiu. / MINISTERI DE FOMENT

VALÈNCIA. La Fundació Pro AVE ha emés un comunicat en què denuncia que "un projecte estratègic d'importància fonamental, com el Corredor Mediterrani, no ha avançat al ritme que la seua rellevància exigeix malgrat estar en la Xarxa Transeuropea de Transports".

Des de l'organisme que presideix Federico Félix ressalten que adaptar el "trànsit ferroviari a l'ample europeu abaratiria el cost de transport de les mercaderies en vora 6 cèntims el quilo". Segons calculen des de la Fundació, "en el cas del sector citrícola valencià suposa un estalvi en cost d'uns 250 milions d'euros".

"Per la seua transcendència per a Espanya, la ràpida execució del Corredor Mediterrani ha de ser una acció prioritària de primer ordre en qualsevol programa electoral responsable i un motiu d'acord de tots els partits", ha reclamat Félix.

Entre els motius que al·leguen per a accelerar la seua construcció estan "l'accés ràpid i directe als principals mercats dels productes espanyols, ja que les exportacions de l'Arc Mediterrani representen més del 50% del total nacional".

A més, segons afegeixen, reduiria "significativament l'impacte mediambiental del transport de mercaderies, fent-ne un poderós instrument de lluita contra el canvi climàtic i de millora de la imatge dels nostres productes en una societat amb una creixent consciència ambiental".

La Fundació també destaca que "facilitaria la integració del principal espai turístic d'Espanya", amb la "consegüent millora de l'oferta turística nacional i l'impuls d'un sector fonamental". Això, indiquen, repercutiria "d'una banda en la millora de la competitivitat i sostenibilitat de l'economia nacional i, de l'altra, beneficia sectors socials altament vulnerables i amenaçats per la competència internacional, com els agricultors i treballadors de sectors tradicionals".

"L'impacte que el Corredor Mediterrani promet tindre per a un eix fonamental de desenvolupament de l'economia espanyola i l'efecte multiplicador i d'arrossegament que això tindrà sobre la resta de l'economia nacional, fan d'ell un poderós instrument de política econòmica que cap actor polític intel·ligent, realista i compromés amb l'interés general pot obviar", han assegurat des de l'organisme.

Per això demanen als partits polítics "que el Corredor Mediterrani siga una realitat" i, en cas d'obviar-lo, "tindria de ben segur efectes electorals negatius en l'Arc Mediterrani i en la resta d'Espanya".

next