Fulgencio agraeix a la Guàrdia Civil, als Mossos i a la Guàrdia Urbana la seua tasca "en favor de l'ordre públic" a Catalunya

El delegat del govern espanyol al País Valencià exigeix al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, "que condemne la violència de manera ferma, rotunda i sense matisos"
22 octubre 2019 13:08h
Fulgencio s'ha pronunciat d'aquesta manera a l'inici de la roda de premsa que ha oferit per a presentar la nova delimitació territorial de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a la demarcació de València. / DELEGACIÓ DEL GOVERN ESPANYOL

VALÈNCIA (EP). El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, ha agraït aquest dimarts a la Guàrdia Civil, als Mossos d'Esquadra i a la Guàrdia Urbana de Barcelona el treball que estan realitzant en els últims dies, després de conéixer-se la sentència del cas Procés, per a mantindre l'ordre públic a Catalunya. Així mateix, ha desitjat una "ràpida recuperació" als agents ferits en les protestes registrades.

Fulgencio s'ha pronunciat d'aquesta manera a l'inici de la roda de premsa que ha oferit per a presentar la nova delimitació territorial de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a la demarcació de València.

"Volem transmetre el nostre agraïment a tots els policies, guàrdies civils, mossos d'esquadra i guàrdies urbans que en aquests dies vetlen per l'ordre públic a Catalunya i a qualsevol altre lloc d'Espanya", ha afirmat el delegat del govern espanyol. Després d'això, ha traslladat també "l'afecte" del seu departament "a aquells que han resultat lesionats" i els ha desitjat "una ràpida recuperació".

Així mateix, Fulgencio, "en nom del Govern d'Espanya", ha exigit al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, "que condemne de manera ferma, rotunda i sense matisos la violència que es desenvolupa" en eixa autonomia. "No entenem que no s'haja fet encara", ha exposat.

El delegat del govern espanyol ha assenyalat que Torra "ha de parlar amb els catalans de convivència i no d'independentisme", i ha dit que "se li ha respost ja per part de la societat" i "per part de la justícia".

Igualment, ha manifestat que "totes les forces polítiques han de desmarcar-se de la violència i no tractar de confondre parlant de violències" perquè "solament hi ha una violència". En aquesta línia, ha assegurat que "la unitat dels demòcrates en aquest cas és imprescindible".

"El que passa a Catalunya en aquest moment és solament un problema d'ordre públic més enllà del desenvolupament polític que poguera tindre aquesta situació", ha agregat Fulgencio, que ha ressaltat que "els causants s'enfronten i es continuaran enfrontant a la justícia i al codi penal".

next