La FSMCV reconeix sis projectes d'excel·lència en els Premis Bankia al Talent Musical

Cada guanyador ha sigut premiat amb 20.000 euros en metàl·lic i amb una estatueta commemorativa
15 setembre 2019 19:19h
La gala, que s'ha celebrat al Palau de Congressos de València, ha comptat amb les actuacions en directe dels grups valencians Spanish Brass i Púrpura Pansa. / Nelohagen-FSMCV

VALÈNCIA. La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), en col·laboració amb l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i el patrocini de Bankia, ha reconegut sis projectes d'excel·lència musical en les cinc categories de la segona edició de la gala dels Premis Bankia al Talent Musical.

Cada guanyador ha sigut premiat amb 20.000 euros en metàl·lic, així com amb una estatueta commemorativa. El jurat, que ha estat integrat per experts de primer nivell i presidit pel vicerector de Cultura de la Universitat de València, Antonio Ariño, ha triat les sis propostes d'entre quasi un centenar de candidatures presentades.

En aquesta segona edició, els guanyadors han sigut Francisco Coll –Premi al músic valencià–; el grup de percussió Amores –Premi a la formació musical valenciana de caràcter professional–; Guadalupe López –Premi a l'investigador valencià’–; l'IES Rodrigo Botet de Manises pel projecte 'Música per a tot/es' i Musiescola pel projecte 'L'empoderament de la música a les escoles' –premi ex aequo al projecte educatiu musical–, i l'editorial Piles –Premi a l'activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música–.

L'objectiu d'aquests premis, que tenen una periodicitat biennal, és donar suport al desenvolupament de la societat valenciana a través del reconeixement de les persones i entitats que estan desenvolupant projectes d'excel·lència de referència estatal i internacional en els diferents àmbits de la música.

La gala, que s'ha celebrat al Palau de Congressos de València, ha comptat amb les actuacions en directe dels grups valencians Spanish Brass i Púrpura Pansa. També s'ha fet un sentit homenatge al difunt Carles Santos, guanyador del Premi al Músic Valencià en l'anterior edició.

next