'Fridays for Future' ix al carrer aquest dijous a València per a "pressionar" contra el canvi climàtic

Aquest moviment europeu es concentrarà en el Dia del Clima i abans de les eleccions del 28-A
24 abril 2019 12:45h
La concentració tindrà lloc aquest dijous, a les 12.00 hores, en la plaça de la Mare de Déu de València. Imatge d'arxiu. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El moviment europeu 'Fridays for Future' de València eixirà al carrer aquest dijous 25 d'abril, Dia del Clima, per a "pressionar" contra el canvi climàtic abans de les eleccions generals i autonòmiques del País Valencià que se celebren diumenge que ve.

El moviment crida els estudiants i la joventut valenciana a participar en la concentració que tindrà lloc aquest dijous, a les 12.00 hores, en la plaça de la Mare de Déu de València, on anima a acudir vestits de color negre i portar una casserola i pancartes reivindicatives en defensa d'"un planeta i un futur dignes".

Se suma així a la convocatòria realitzada a nivell estatal a través de la Plataforma Joventut pel Clima per a exigir a les institucions que reconeguen, després de les eleccions, "l'emergència climàtica en la qual ens trobem i que prenguen mesures en conseqüència".

Segons denuncia 'Fridays for Future', existeix "connivència i dependència de molts partits amb grans empreses i interessos econòmics que bloquegen polítiques reals contra el canvi climàtic".

La data triada, tres dies abans de les eleccions generals i autonòmiques, no és casual: el seu objectiu és "situar la lluita contra el canvi climàtic en un lloc prioritari dins de l'agenda política".

Des de 'Fridays for Future' València defensen que "siga com siga el resultat de les pròximes eleccions, és fonamental que el nou govern aborde amb mesures eficaces la situació d'emergència climàtica en la qual ens trobem".

Les principals reivindicacions de la concentració consisteixen a acabar amb la utilització de combustibles fòssils i començar immediatament la transició cap a un model energètic completament renovable. També exigeixen que es reduïsca urgentment l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle per a evitar la intensificació de les catàstrofes ambientals que ja estan esdevenint.

Així mateix, reivindiquen una transformació ecològica que garantisca una distribució equitativa dels recursos. "Més enllà de mesures concretes, és necessari un canvi profund de sistema que deixe de destruir el nostre planeta i sostindre el luxe d'uns pocs en el sofriment de molts", assenyalen des de 'Fridays for Future' València.

next