Francisco Camps declararà el 16 de maig per la visita del Papa

La causa en què està investigat l'expresident de la Generalitat estudia suposades irregularitats en les adjudicacions de l'organització de la visita de Benet XVI a València el juliol de 2006
22 març 2019 15:00h
L'expresident de la Generalitat declararà en qualitat d'investigat. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, declararà el 16 de maig com a investigat per les presumptes irregularitats comeses en l'organització de la visita del Papa Benet XVI a València. El mateix dia compareixerà també l'exvicepresident Víctor Campos, també investigat, i el dia 15, l'exconseller Juan Cotino.

Aquestes declaracions estaven previstes entre el 15 de gener i el 7 de febrer de 2019, però la titular del jutjat d'instrucció número 5 de València va ajornar sense data les compareixences a principis del mes de gener.

Estan investigats també pel mateix cas el bisbe auxiliar de València, Esteban Escudero, i el representant legal de la fundació V Trobada Mundial de les Famílies, Francisco Javier Jiménez. Completen la nòmina d'investigats el secretari de l'Arquebisbat i membre del patronat de la fundació, Antonio Corbí; el membre del patronat, exregidor del PP a l'Ajuntament de València i exalt càrrec de la Generalitat Enrique Pérez Boada, i l'aleshores secretària general de la V Trobada Mundial de les Famílies, Henar Moliner.

La causa, oberta el juliol del 2016, té el seu origen en la peça separada del cas Gürtel remesa a València pel titular del jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, José de la Mata. 

En ella s'investiguen suposades irregularitats en les adjudicacions per part de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies, que va organitzar la visita de Benet XVI a València el juliol de 2006; concretament, si eixes adjudicacions es van realitzar sense respectar les normes generals de contractació, sense concurs ni concurrència pública. El febrer del passat any es va acordar la consideració com a investigats de Camps i de la resta d'exalts càrrecs, si bé fins a novembre no es va fixar la data de la seua declaració, que ara es posposa.

Segons va informar en el seu moment el TSJ, a aquestes diligències es va unir una peça separada del cas Vaersa, que s'investigava en instrucció 15, per la qual cosa també es va informar que serien cridats a declarar com a investigats els exdirectors de Vaersa Enrique Simón i Felipe Espinosa Bolaños.

next