Francisco Camps, entre els assistents a un sopar de membres del PPCV crítics amb la direcció de Bonig

La trobada, promoguda per l'exsenador Pedro Agramunt, pretén recuperar el "patrimoni i història" del partit i en ella es nega que la corrupció al seu si haja sigut "generalitzada" 
17 juliol 2019 11:50h
Fonts de l'organització assenyalen que la línia roja amb la corrupció ha servit per a llevar-se de damunt militants i càrrecs. / EDUARDO PARRA, EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. Un sector del PPCV crític amb l'actual direcció que encapçala Isabel Bonig ha organitzat per a aquest divendres 19 de juliol un "sopar-trobada d'amics del PP" per a "intercanviar opinions" i "recuperar l'orgull i la il·lusió" pel partit. Entre els promotors es troben, segons informa Europa Press, l'exsenador i militant històric del partit Pedro Agramunt i l'expresident de la Generalitat Francisco Camps.

La trobada, a la qual ja han confirmat l'assistència un centenar de persones, ha sigut impulsada per un grup d'històrics dirigents del PP que en un sopar d'una vintena de persones van qüestionar la deriva del partit. Llavors es va decidir que seria bona idea fer el mateix amb més gent i amb micròfons, segons ha pogut saber Europa Press.

La convocatòria ha sigut difosa a través de WhatsApp amb un primer missatge en què s'anuncia el sopar i es recalca: "No és un acte oficial del partit, és una cosa privada on podrem intercanviar opinions aquells militants i simpatitzants que ens sentim orgullosos del PP i del seu immens patrimoni i història. Si t'interessa assistir, et pregue que m'ho faces saber per aquest mitjà i t'aniré informant dels detalls".

Després de confirmar l'assistència, els interessats han sigut convocats al sopar en un conegut restaurant de la Patacona (Alboraia) en el qual precisament el PPCV sol celebrar molts dels seus actes La cita serà el divendres a les 21.30 hores. El preu és de 30 euros.

S'explica que "hi haurà megafonia i podrà intervindre tothom, no hi haurà presidència ni protocols" i es parlarà "de recuperar l'orgull i la il·lusió pel PP", així com el seu "patrimoni i història". "El PP és el futur", conclou l'organització.

Entre els promotors de la iniciativa es troben, a més de l'exsenador i militant històric del partit Pedro Agramunt, l'exsecretari general per la demarcació de València, Vicente Ferrer; l'exministre d'Exteriors José Manuel García Margallo, i l'expresident Francisco Camps, en una llista que inclou també algun membre de l'executiva nacional, segons han informat assistents a aquesta.

Els impulsors critiquen la situació actual del PPCV, que es troba a la deriva amb uns resultats electorals "molt roïns" degut, entre altres coses, a l'aplicació de la línia roja amb els imputats per corrupció, que "a alguns ha encantat" per a llevar-se de damunt militants i càrrecs.

Així, encara que reconeixen que hi ha hagut casos de corrupció puntuals, asseguren que és fals que haja sigut una situació generalitzada i reivindiquen el patrimoni i el passat del PPCV. Es tracta de manifestar l'opinió de militants de base, però també dels que han ocupat importants càrrecs públics i del partit, segons han manifestat.

La direcció no té coneixement del sopar

Des de la direcció del PPCV han explicat a Europa Press que no tenen coneixement d'aquest sopar i no realitzaran declaracions sobre aquest tema, subratllant que l'inici del curs polític del partit tindrà lloc el mes de setembre a Alacant.

Davant l'existència d'aquest sector crític i el debat entorn la possibilitat que el congrés regional –previst per al 2021, segons marquen els estatuts– poguera avançar-se, aquest mateix dilluns la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, va descartar l'opció d'avançar-lo: "No hi ha cap raó per a no complir els estatuts. Això és el que voldrien alguns", va dir. 

L'última a pronunciar-se al respecte ha sigut la líder del PPCV de València, Maria José Català, qui ha assegurat que no es planteja assistir i ha volgut deixar clar que la trobada no es planteja contra un lideratge en concret –el de Bonig–. D'aquesta manera, ha cridat a tancar files i ha recordat que no és moment per a divisions internes dins del partit. 

next