Font de Mora testifica aquest dimecres sobre el suposat finançament il·legal del PP mitjançant Ciegsa

Un informe de l'UCO detalla com el sobrecost en els projectes de les noves escoles construïdes sota el mandat de Camps acabava en les arques del Partit Popular
6 novembre 2019 10:43h
La Guàrdia Civil conclou que el PP va utilitzar l'empresa pública de construcció d'escoles per a finançar-se. / Imatge d'arxiu. 

VALÈNCIA (EFE). L'exconseller d'Educació Alejandro Font de Mora (PPCV) compareix aquest dimecres com a testimoni en el sumari del cas Imelsa, dins de la peça oberta per a investigar un suposat finançament il·legal del PP a través de l'empresa pública Ciegsa.

La Guàrdia Civil va informar fa un mes el jutjat que investiga el cas Imelsa que l'empresa pública Ciegsa, usada per la Generalitat durant l'etapa del PPCV per a la construcció de col·legis, va servir per al finançament il·legal del partit en l'àmbit autonòmic i provincial sota les presidències respectives de Francisco Camps i Alfonso Rus.

La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) va remetre al jutjat d'instrucció número 18 de València un informe sobre les irregularitats detectades en el funcionament de l'empresa pública CIEGSA i la seua relació amb el desviament de fons públics. Aquesta anàlisi es va incorporar a una de les peces separades del citat cas Imelsa, la G, dedicada en exclusiva a les comissions il·legals que van poder cobrar alts càrrecs del PP amb responsabilitat a CIEGSA després de manipular diverses adjudicacions d'obres amb un doble propòsit: el lucre personal i el finançament il·legal del partit.

L'UCO subratlla que "els màxims responsables de Ciegsa han sigut càrrecs de confiança del president de la Generalitat", i cita concretament Máximo Caturla –investigat en aquesta i altres peces–, qui va ser nomenat secretari autonòmic d'Educació el 30 juny del 2003 (sota el Consell de Camps) i, posteriorment, conseller delegat de Ciegsa al desembre del 2004.

next