El físic alcoià Juan Fuster Verdú guanya el premi de recerca Humboldt

L'investigador de l'IFIC ha sigut reconegut amb un dels guardons a la trajectòria científica més prestigiosos d'Alemanya
22 març 2019 10:58h
El jurat del premi ha reconegut les aportacions del físic alcoià al coneixement del quark t. / UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'investigador de l'Institut de Física Corpuscular (Universitat de València-CSIC) Juan Fuster ha obtingut el Premi Humboldt, un dels guardons a la trajectòria científica més prestigiosos d'Alemanya. 

El jurat ha reconegut les aportacions del físic alcoià al coneixement del quark t mitjançant el desenvolupament de tècniques experimentals que s'apliquen ja en el gran accelerador de partícules del CERN i que serveixen de base per als acceleradors del futur.

Concedit per la Fundació von Humboldt i valorat en 60.000 euros, el premi comporta una estada d'investigació a Alemanya durant un any a desenvolupar en el lustre vinent.

Aquest reconeixement servirà al científic de l'IFIC per a estretir la seua col·laboració amb DESY, el principal laboratori alemany de física de partícules, i amb la Universitat d'Hamburg, la Universitat Humboldt de Berlín i la Universitat de Bonn en la realització d'estudis de precisió sobre la producció i la massa del quark t en el Gran Col·lisionador d'Hadrons (LHC, per l'anglés Large Hadron Collider) del CERN i en futurs acceleradors. 

"A més del reconeixement científic que suposa i que agraïsc enormement, aquest premi ens brinda l'oportunitat de conjuminar esforços per a realitzar una mesura ultra precisa de la massa del quark t", afirma Fuster. "En allò més personal, tornar a recordar els temps de la meua tesi a Hamburg serà molt entranyable", reconeix l'investigador.

next