La Fiscalia italiana ordena el desembarcament immediat dels migrants de l'Open Arms

El ministeri públic acorda també l'embargament provisional del vaixell humanitari amb bandera espanyola
20 agost 2019 19:18h
L'Open Arms va rescatar més d'un centenar de persones a les aigües del Mediterrani. / OPEN ARMS

VALÈNCIA. La Fiscalia d'Agrigent (Sicília) ha ordenat el desembarcament immediat a l'illa de Lampedusa dels migrants que continuen encara a bord del vaixell Open Arms. Tanmateix, el fiscal ha acordat confiscar el vaixell humanitari de l'ONG catalana Open Arms, que fa 19 dies va rescatar més d'un centenar de persones a les aigües del Mediterrani.

Segons informen mitjans italians, el fiscal Luigi Patronaggio ha pres la decisió després de fer una inspecció al vaixell de l'ONG acompanyat de dos metges: "La situació és explosiva, s'ha de restaurar la calma i assegurar que ningú es pose malalt".

L'Open Arms estava fondejat davant la costa de Lampedusa a l'espera que un vaixell de l'armada espanyola que ha partit aquest dimarts de Cadis arribara d'ací a tres dies per a traslladar els migrants fins al port de Palma.

L'ONG fa dies que denuncia la deixadesa dels governs europeus després de 19 dies sense poder desembarcar a cap port, amb més d'un centenar de migrants a bord que havien estat rescatats al Mediterrani.

Durant les darreres hores, la situació dels migrants al vaixell havia empitjorat considerablement. Després de dies veient les costes de Lampedusa a tocar, més d'una desena de migrants s'han llançat a la mar per a intentar nadar fins a la costa. També algunes persones han hagut de ser desembarcades pel seu estat de salut.

next