La Fiscalia obri diligències penals per l'alta concentració de bacteris fecals a Pinedo aquest estiu

Fernando Giner, portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament: "Les platges de València es contaminen per decisions polítiques, no perquè els tècnics no estiguen fent el seu treball"
28 octubre 2019 16:34h
El grup de Ciutadans a l'Ajuntament de València va denunciar a finals de setembre davant la Fiscalia l'incompliment de la normativa d'anàlisi d'aigües de l'assarb de Pinedo i el tancament de la platja per contaminació de bacteris fecals. / WIKIMEDIA COMMONS

VALÈNCIA. La Fiscalia Provincial de València ha obert diligències d'investigació penal per la situació de la desembocadura del riu Túria a la platja de Pinedo i l'alta concentració de bacteris fecals que van obligar a tancar-la aquest passat estiu.

Així ho ha anunciat als mitjans de comunicació Fernando Giner, el portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, ja que a finals de setembre el seu grup va denunciar davant la Fiscalia l'incompliment de la normativa d'anàlisi d'aigües de l'assarb de Pinedo i el tancament de la platja per contaminació de bacteris fecals.

Giner ha recordat que la seua denúncia inicial va ser ampliada amb nova documentació; concretament, un expedient en el qual tant la Conselleria de Transició Ecològica com el Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament confirmen que hi ha una connexió directa entre la solta d'aigua a Pinedo i la contaminació fecal a la platja.

En el comunicat, Giner assenyala que l'alcalde de València, Joan Ribó, "no només no pren mesures sinó que no compleix la llei, que obliga a analitzar les aigües de bany o aigües pròximes a aigües de bany, com és el cas de l'assarb de Pinedo".

El representant de Ciutadans ha detallat també que la resposta que li va donar el Cicle Integral de l'Aigua quan el seu grup va preguntar pel tancament de platges a Pinedo va ser que el Reial Decret 1341/2007 no és aplicable a eixes aigües, atés que no són aigües de bany, "tot obviant deliberadament que es troba a pocs metres d'una zona freqüentada per banyistes".

"És una decisió política de l'alcalde el fet de mirar cap a un altre costat i incomplir la llei. Les platges de València es contaminen per decisions polítiques, no perquè els tècnics no estiguen fent el seu treball", ha manifestat i ha sostingut que "Ribó defuig la seua responsabilitat davant el que podria ser un problema per a la salut pública".

Sobre aquest assumpte, ha exposat que el seu grup va realitzar durant el passat estiu diverses analítiques que van confirmar l'existència de bacteris fecals en diversos punts del litoral valencià i ha qualificat de "lamentable" que Ribó "continue culpant xicotets municipis i els xicotets agricultors del tancament de les platges de València quan no compleix la normativa ni assumeix la seua responsabilitat".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next