La Fiscalia demanarà al forense que diga si hi ha relació entre la fallada del desfibril·lador i la mort d'un home als jutjats

L'objectiu és determinar si el desfibril·lador podria haver salvat la vida a la víctima i, d'aquesta forma, conéixer si va haver-hi cap mena d'imprudència i exigir responsabilitats
21 octubre 2019 14:27h
La Direcció General de Justícia també va obrir una investigació després de conéixer la defunció de l'home per a saber què va ocórrer amb el desfibril·lador. / Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA (EP). La Fiscalia demanarà al metge forense que determine si la fallada del desfibril·lador a la Ciutat de la Justícia de València va poder afectar o tindre alguna mena de conseqüència en la mort de l'home amb el qual es va intentar utilitzar després que aquest patira una parada cardiorespiratòria quan havia de ser jutjat per un delicte de tràfic de drogues.

L'objectiu és que aquest informe determine si el desfibril·lador va poder o no salvar la vida a la víctima. D'aquesta forma podrà conéixer-se si va haver-hi cap mena d'imprudència i, així, exigir responsabilitats, segons ha pogut saber Europa Press. El jutjat d'instrucció número 3 de València és l'òrgan que es va fer càrrec de l'alçament del cadàver.

La Direcció General de Justícia també va obrir una investigació després de conéixer la defunció de l'home per a saber què va ocórrer amb el desfibril·lador. Precisament aquest dimarts ha convocat una reunió amb l'objectiu de traslladar a tots els agents del sector la informació recaptada fins al moment.

La víctima és un home de 54 anys que va patir dijous passat una parada cardiorespiratòria a la Ciutat de la Justícia de València. L'home va ser atés inicialment a l'Institut de Medicina Legal, lloc al qual va acudir pel seu propi peu per una crisi d'ansietat i on se li va subministrar un medicament. Seguidament va tornar al judici i, una vegada allà, es va desplomar. 

Just en eixe moment s'estava celebrant a la Ciutat de la Justícia un congrés de metges d'urgències; diversos facultatius van acudir i van intentar reanimar-lo. També es van presentar al lloc metges de l'Institut de Medicina Legal. Uns minuts després va arribar una unitat del Servei d'Ajuda Mèdica Urgent (SAMU), l'equip mèdic del qual va realitzar la reanimació cardiopulmonar durant al voltant de 45 minuts, així com altres maniobres com la intubació, però ja no va haver-hi resposta.

Jutgesses i Jutges per a la Democràcia demana investigar si va haver-hi "negligència" de la Conselleria 

La secció territorial valenciana de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia ha expressat la seua "preocupació" davant la defunció i ha demanat investigar si hi ha hagut "negligència" de la Conselleria de Justícia. En un comunicat, l'associació de jutges manifesta que "ha d'investigar-se i aclarir-se el succés, a fi de determinar si ha existit cap negligència en la gestió per part de la Conselleria de Justícia".

"No podem oblidar –remarquen– que per la Ciutat de la Justícia passen diàriament milers de persones, a més del nombre important de treballadors i treballadores de diferents sectors professionals que exerceixen la seua activitat laboral en aquest recinte". I afegeixen: "La Generalitat és la titular de l'edifici i ha de complir el Decret 159/2017, aprovat pel mateix govern valencià, que regula la instal·lació i ús dels desfibril·ladors, així com el seu manteniment".

A més, posen en relleu que el departament que dirigeix Bravo "no ha convocat des del gener el comité de coordinació de prevenció de riscos laborals, malgrat que havia de reunir-se amb caràcter trimestral". Sobre aquest tema, lamenten que "la falta de funcionament d'aquesta taula tècnica mostra certa desídia de l'actuació institucional en la matèria".

next