La Fiscalia demana al Suprem que eleve a 18 anys de presó la condemna als membres de 'La Manada'

El ministeri públic diu que no es poden "exigir a les víctimes actituds heroiques que inexorablement les conduiran a patir mals majors" perquè els fets siguen considerats agressió sexual
7 març 2019 12:00h
La sentència de l'Audiència de Navarra, que no va considerar els fets una violació, va indignar bona part de la societat . / DANIEL GARCÍA-SALA

MADRID. La Fiscalia del Tribunal Suprem ha presentat un recurs de cassació contra la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Navarra que va condemnar per delicte continuat d'abús sexual els cinc homes de 'La Manada' responsables de violar una dona als Sanfermines del 2016.

El ministeri públic reitera en el seu recurs la petició de condemna que va presentar la Fiscalia de Navarra i sol·licita una condemna per a cadascun dels acusats de 18 anys de presó per un delicte continuat d'agressió sexual, així com deu anys de llibertat vigilada i la prohibició d'apropar-se a la víctima durant 20 anys. També sol·licita que s'impose una condemna de dos anys de presó a un dels acusats, Antonio Manuel Guerrero Escudero, per un delicte de robatori amb intimidació.

El ministeri públic considera que els fets "van ser realitzats mitjançant una intimidació suficient com per a anul·lar la voluntat de la víctima". Segons l'opinió de la Fiscalia no es pot parlar d'un acte de prevalença, ja que el relat de fets de la sentència recull "sense cap dubte una actitud intimidatòria" per part dels cinc acusats, que va ser la que els va permetre consumar sobre la víctima els actes sexuals.

La Fiscalia considera que "no és admissible forçar el dret fins a extrems d'exigir de les víctimes actituds heroiques que inexorablement les conduiran a patir mals majors".

El ministeri públic afirma que en els fets descrits hi ha una intimidació greu, per la qual cosa s'han de qualificar com a agressió sexual. En aquest àmbit intimidatori, un dels acusats es va apoderar del telèfon mòbil de la víctima, fet que la fiscalia sol·licita que es qualifique com a robatori amb intimidació i no com un robatori.

next