El fiscal manté l'acusació contra Alfonso Grau en l'última sessió del judici

El ministeri públic demana sis anys de presó per a l'exvicealcalde de València
9 abril 2019 13:44h
La Fiscalia sosté que Alfonso Grau va cometre delictes de suborn i de blanqueig de capitals. / EFE

VALÈNCIA. La Fiscalia sosté que l'exvicealcalde de València Alfonso Grau va cometre suborn quan va acceptar dos rellotges per part de l'empresari Urbano Catalán, contractista del consistori valencià, i també blanqueig, ja que els va usar com a forma de pagament en la compra d'altres models més cars.

En l'última sessió del judici celebrada aquest dimarts a l'Audiència Provincial de València, el fiscal ha mantingut, en conseqüència, la petició de sis anys de presó per a Grau per suborn i per blanqueig de capitals i una multa de 75.000 euros, i d'un any de presó per a Catalán per un delicte continuat de suborn.

En aquest judici, que ha quedat vist per a sentència, les defenses han sol·licitat la lliure absolució del polític del PPCV i de l'empresari, acusat únicament de suborn, ja que consideren que no s'ha pogut acreditar que els rellotges que va canviar Grau foren regalats per Catalán.

Així mateix, han qüestionat la certesa de la comptabilitat remesa per la joieria Rabat a l'Agència Tributària en advertir que aquesta empresa va ser objecte de diverses acusacions, entre elles la de falsedat comptable i la de blanquejar cabals provinents del narcotràfic.

Cap dels dos acusats ha exercit el seu dret a una última intervenció davant el tribunal, de manera que l'assumpte ha quedat ja vist per a sentència, després de cinc sessions.

next