Diari La Veu del País Valencià
Fira València reunirà a partir de dimarts 500 marques de 65 països en una nova edició de la fira Hàbitat

VALÈNCIA. La fira del moble, il·luminació i decoració Fira Hàbitat València arrancarà dimarts vinent amb més de 500 firmes i marques internacionals, un 21% més que l’any anterior, en una edició que espera congregar més de 25.000 professionals procedents de 65 països.

L’esdeveniment, que se celebrarà del 17 al 20 de setembre en Fira València, suposarà “la millor Fira Hàbitat dels últims anys”, a la qual també s’ha unit la World Design Organization, després de la seua designació de València com a Capital Mundial del Disseny 2022, ha assenyalat l’organització en un comunicat.

En aquesta edició, la cita del moble, decoració i il·luminació comptarà amb una oferta de 503 firmes i marques internacionals, la qual cosa suposa un increment del 21% respecte a l’edició anterior. A més, ha crescut de forma exponencial quant a la superfície expositiva, amb un increment del 45% en metres quadrats bruts fins a aconseguir els 65.000 metres quadrats.

En concret, comptaran amb un aparador que abastarà els quatre pavellons del Nivell 2 de Fira València, als quals cal sumar dos pavellons complets del Nivell 3 del recinte de Benimàmet. Aquest creixement dobla l’oferta de marques de disseny i avantguarda, i incrementa en més del 35% l’oferta de signatures de moble modern, entapissat i descans.

Així mateix, la Fira ha consolidat la seua representativitat estatal i repercussió internacional. Referent a això, del total d’empreses i marques participants, un 36% són valencianes –un 28% més que l’any passat–, mentre que un 40% procedeixen de la resta de l’Estat, en un creixement registrat del 12% respecte l’any passat.

En aquest context, ha destacat el “fort increment” de l’oferta d’empreses i marques estrangeres, que arriben al 24% de l’aparador total d’Hàbitat 2019, amb un creixement del 53% respecte a la cita de l’any passat. Es tracta de marques d’alt nivell procedents d’Alemanya, Bèlgica, la Xina, Espanya, França, Itàlia, Polònia, Portugal, el Regne Unit, República Txeca, Romania i Turquia.

El conseller Rafa Climent, que participarà en la inauguració de la present edició d’Hàbitat València, s’ha mostrat molt satisfet en comprovar el resultat d’un treball conjunt entre la Conselleria d’Economia i Fira València per a recuperar un dels grans certàmens internacionals celebrats en el nostre territori.

Entre les accions realitzades pel seu departament per a donar suport a aquesta Fira, Climent ha destacat l’increment fins a un 26% del nombre de convidats per IVACE Internacional. Així, en la present edició, IVACE Internacional ha convidat 67 compradors i prescriptors procedents de 22 països.

Per part seua, la directora general d’Internacionalització i directora adjunta de l’IVACE, María Dolores Parra, ha explicat que aquesta acció s’ha realitzat en col·laboració amb ANIEME i FEDAI-DEC amb l’objectiu de continuar donant suport a la internacionalització dels sectors presents en la fira i del mateix certamen.

“La Xarxa Exterior de l’IVACE ha tingut una participació imprescindible en la identificació dels integrants d’aquesta missió. S’han seleccionat compradors amb poc coneixement de l’oferta espanyola i amb l’objectiu de continuar posicionant el sector de l’hàbitat de la Comunitat Valenciana en els mercats exteriors”, ha explicat.

“Des de l’IVACE estem incrementant el nombre de missions inverses integrades per compradors estrangers per a facilitar al màxim noves oportunitats comercials a les nostres empreses. En aquesta ocasió incrementem el nostre suport a la Fira Hàbitat València per a consolidar el posicionament d’aquest certamen a escala internacional”, ha assenyalat.

Així mateix, Parra ha assenyalat que la importància de la selecció de València com a capital Mundial del Disseny el 2022, “la qual cosa ens permetrà utilitzar aquesta etiqueta com a element de promoció i d’imatge de marca per als nostres sectors”.

Els importadors i prescriptors procedeixen de 22 països. Concretament, de l’Argentina, Austràlia, Xile, Colòmbia, Corea del Sud, Croàcia, l’Equador, els Estats Units, els Emirats Àrabs, França, Geòrgia, Holanda, l’Índia, el Marroc, Mèxic, Montenegro, Polònia, Qatar, el Regne Unit, República Dominicana, Rússia i Suècia.

Quant a les expectatives de visitants, les previsions són “optimistes” i esperen congregar més de 25.000 professionals. El certamen ha doblat la Missió Inversa de Compradors Internacionals fins a superar les 1.800 invitacions directes a compradors i prescriptors procedents de fins a 65 països.

La fira se celebra en un context positiu en el qual el sector del moble “sembla resistir a l’alentiment econòmic global”. Segons les estadístiques de l’Observatori Espanyol del Mercat del Moble de l’Institut Tecnològic (Aidimme), la producció de mobiliari a Espanya va aconseguir el 2018 els 4.483 milions d’euros, un 2,7% més que l’any anterior.

Comparteix

Icona de pantalla completa