La Fira de Teatre Breu arriba al Museu de Belles Arts de Castelló amb l'art com a fil conductor

Castelló de la Plana acollirà diverses propostes de microteatre durant els dies 5, 6, 7 i 8 de desembre sota el títol 'La Ravalera al Museu'
24 novembre 2019 17:30h
La Fira de Teatre Breu arriba el dia 5 de desembre. / EP

VALÈNCIA (EP). La nova edició de la Fira de Teatre Breu arribarà al Museu de Belles Arts de Castelló els dies 5, 6, 7 i 8 de desembre sota el títol 'La Ravalera al Museu' i amb l'art com a tema central de les obres de microteatre.

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, juntament amb la companyia La Ravalera, la Fundació Dàvalos-Fletcher, l'Institut Valencià de Cultura, la Universitat Jaume I, Fundació Huguet i Continajes Carlos Bravo han presentat la nova edició.

Aquest any el lloc triat és el Museu de Belles Arts de Castelló. Per això, el tema central de les obres de microteatre que es representaran durant tot el cap de setmana és l'art. Així, durant aquests quatre dies es podrà gaudir de tres peces creades entorn del museu i de totes aquelles històries que poden passar a l'interior dels seus espais.

Les peces han sigut creades especialment per a aquesta edició, el cartell de la qual ha estat presentat en el Menador Espai Cultural i dissenyat per l'artista Marta Negre.

L'edil de Cultura, Verònica Ruiz, ha expressat que La Ravalera és una "proposta essencial en el projecte cultural, tenint en compte que és microteatre fet per professionals de la nostra terra i que a més situa en espais totalment diferents dels clàssics per a gaudir d'una bona peça teatral".

Així, les companyies participants d'aquest any són Teatre del Contrahecho, que interpretaran l'obra Biografia apòcrifa de l'escriptor Joan Perucho; El Gatopardo, que representaran la funció El treball us farà lliures, i la mateixa La Ravalera, que donarà vida a la peça La sala de les absències. A més, també hi haurà un concert a càrrec de Roger Benet, l'"alter ego" en format cantautor del músic i artista tarragoní Roger Conesa, qui per a La Ravalera Museu ha preparat un micro-macro concert que recorrerà cançons de tots els espectacles que ha fet.

Les entrades per als itineraris complets es posaran a la venda el dilluns 25 de novembre a la Llibreria Babel i en la web www.entrapolis.com amb un preu de 12 euros. A més, durant els dies de funció, en el mateix Museu de Belles Arts es podran adquirir les entrades des d'una hora abans de la representació. Les obres seran dijous, divendres i dissabte a les 19.00 i les 21.00 hores i el diumenge a les 18.00 i les 20.00 hores.

A més, l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló acull aquest diumenge el concert de Santa Cecília de la Banda Municipal de Castelló. Aquest any el concert està dedicat al medi ambient i serà de caràcter familiar, de la mà del director convidat Carlos Garcés, i inclourà una estrena mundial i una projecció.

Es tracta d'un dels huit grans concerts de la temporada simfònica, cadascun sobre un tema d'actualitat. La banda municipal interpretarà diverses obres de gran trucada que fan referència per força de la naturalesa i a la relació de l'ésser humà amb el medi.

next