Els farmacèutics es formaran per a detectar casos de violència masclista

També està previst dispensar diàriament a les farmàcies valencianes 250.000 tiquets de medicaments que inclouran el telèfon 016, el telèfon dels Centres Dona 24 Hores i el telèfon per a adolescents de la fundació ANAR
25 novembre 2019 18:35h
El president del MICOF, Jaime Giner, ha destacat la "necessitat" de comptar amb les farmàcies comunitàries en la lluita contra la violència masclista. / JAVIER LIZÓN, EFE

VALÈNCIA (EFE). El Col·legi Oficial de Farmacèutics (MICOF) ha presentat el 'Protocol de detecció de violència de gènere en farmàcia comunitària', un programa dedicat a formar i conscienciar els professionals farmacèutics en la detecció de casos de maltractament.

Aquest programa, que es realitza en col·laboració amb l'associació Alanna, ofereix una sèrie de pautes i recomanacions perquè els farmacèutics puguen detectar, derivar i comunicar els casos de qualsevol mena de violència masclista, segons han informat fonts del MICOF.

A més, s'ha posat en marxa la 'Campanya de Tiquets', amb la qual tenen previst dispensar diàriament a les farmàcies valencianes 250.000 tiquets de medicaments que incloguen el telèfon 016, el telèfon dels Centres Dona 24 Hores i el telèfon per a adolescents de la fundació ANAR.

El president del MICOF, Jaime Giner, ha destacat la "necessitat" de comptar amb les farmàcies comunitàries en la lluita contra la violència masclista: "Les dones víctimes de violència de gènere solen hiperfreqüentar les oficines de farmàcia, especialment en municipis xicotets i zones rurals, la qual cosa suposa un avantatge per a detectar possibles casos de violència masclista".

Giner també ha destacat el paper actiu que els professionals sanitaris poden realitzar des de les oficines de farmàcies, ja que "coneixen les pacients, la seua medicació i el seu entorn familiar, i poden ser agents clau per a detectar i preveure situacions de maltractament".

Des del MICOF han recordat que des del sector sanitari s'han detectat 1.329 casos de violència masclista al País Valencià en el que va d'any gràcies a actuacions impulsades pel Col·legi, que és un dels integrants del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista promogut per la Generalitat.

El Col·legi de Farmacèutics s'ha adherit també a la campanya 'Únete' de l'ONU per a la prevenció i eliminació de la violència contra dones i xiquetes. En aquest sentit, des d'aquest dilluns, 25 de novembre, fins al 10 de desembre, la seu del MICOF a València estarà il·luminada de color taronja.

next