Diari La Veu del País Valencià
L’exposició de Harry Potter a València estrena una secció dedicada a la pel·lícula ‘Els crims de Grindelwald’

VALÈNCIA. Quan falten dos dies perquè s’òbriguen les portes a València, l’organització de Harry Potter: The Exhibition ha desvelat alguns dels detalls que quedaven per descobrir d’aquesta exposició. En una roda de premsa celebrada aquest dijous al migdia al Museu de les Ciències, Rafa Giménez, soci de Sold Out; Robin Stapley, vicepresident de GES Events, i Enrique Vidal, director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, han donat algunes dades que quedaven per conéixer. Ho han fet, a més, acompanyats pels actors Natalia Tena, i James i Oliver Phelps.

L’exposició, que començarà oficialment aquest dissabte, 13 d’abril, ha venut ja més de 60.000 entrades. “És una obertura amb unes xifres molt sorprenents positivament”, ha celebrat Giménez, qui també ha comentat que “hi ha una gran afluència de gent que compra l’entrada combinada”. En principi, la mostra estarà oberta des d’aquest dissabte fins al juliol. No obstant això, hi ha la possibilitat que es prorrogue –com va passar ja a Madrid– si ho permet la disponibilitat del lloc i de l’exposició.

L’única ciutat espanyola que fins ara havia acollit la mostra era Madrid. Allà van acudir més de 400.000 persones. I, d’aquestes, la majoria que no eren d’allà eren valencianes. Aquest va ser un dels motius perquè l’organització triara València per a tornar a l’estat espanyol. Amb tot, Giménez ha admés que fins i tot la prevenda ha anat millor del que esperava l’organització”.

Davant d’aquestes xifres, Vidal ha bromejat que li faria “molta il·lusió” guanyar a Madrid i ha assegurat que “l’èxit està cantat, perquè és un producte de màxima qualitat”. “L’exposició paga molt la pena; la veus i vius la pel·lícula”, ha descrit. A més, ha avançat que en aquesta exposició s’exhibeixen accessoris nous, que no han estat abans en cap altra ciutat. Concretament, es tracta de tota una secció dedicada a Bèsties fantàstiques: Els crims de Grindelwald, l’última pel·lícula a entrar en el ‘món màgic’. Així, els fans podran gaudir d’un poc de “màgia extra” amb vestits i atrezzo. Entre la indumentària hi ha la usada per Newt Scamander així com per Albus Dumbledore –dècades abans de convertir-se en director de Hogwarts– així com pel poderós mag Gellert Grindelwald.

Una exposició experiencial

En col·laboració amb Warner Bros. Consumer Products, GES Events ha creat aquesta exposició experiencial de 1.500 metres quadrats, en la qual els visitants poden admirar en primera persona centenars d’objectes i artefactes utilitzats en les pel·lícules de Harry Potter, gaudir dels escenaris inspirats en els decorats de la filmografia i sorprendre’s amb l’increïble treball manual i artístic que s’amaga darrere del vestuari, l’attrezzo i les criatures fantàstiques originals de la pel·lícula. SoldOut i Encore s’han associat amb GES per a presentar l’exposició a València.

Des del moment en què els visitants entren en Harry Potter: The Exhibition se submergeixen plenament en un univers màgic. Un membre de l’exposició dona la benvinguda als visitants i selecciona alguns afortunats per a formar part de la seua casa favorita a Hogwarts. A continuació, els guia perquè inicien el seu recorregut en l’exposició, que comença amb un viatge per les escenes favorites de les pel·lícules de Harry Potter (Veure la fotogaleria).

L’exposició inclou algunes de les localitzacions més populars de les pel·lícules, incloent-hi la sala comuna i el dormitori de Gryffindor, aules com la de Pocions o Herbologia i el Bosc Prohibit. Aquests escenaris contenen milers d’objectes d’attrezzo, vestits i criatures fantàstiques que van ser utilitzats durant el rodatge de la icònica saga.

S’inclouen a més diversos elements interactius. Així els visitants poden entrar en l’àrea de Quidditch i llançar una pilota quaffle; extraure una mandràgora d’un test en la classe d’Herbologia, i fins i tot recórrer la cabanya de Hagrid i asseure’s en la seua gegantesca butaca.

Les persones que visiten l’exposició també poden gaudir d’una exclusiva audioguia amb detalls sobre el making of de les pel·lícules i comentaris dels productors i dels dissenyadors de vestuari, attrezzo i criatures màgiques de la saga.

Robin Phelps ha destacat “el nivell de detall dels objectes exposats” i el seu germà James ha explicat que allò que caracteritza aquesta exposició és que “no es tracta només de caminar per un passadís, sinó que és més una experiència que una ruta”. Per exemple, s’escolta la veu de Voldemort “sense que t’ho esperes”, es pot olorar el bosc…

L’Hemisfèric projectarà la saga completa en un cicle especial

A més, amb motiu de l’exposició sobre Harry Potter, l’Hemisfèric projectarà tota la saga per ordre cronològic en una sessió especial per pel·lícula que se celebrarà durant diverses setmanes el dissabte a les 18 hores. Aquest cicle es posa en marxa amb motiu de l’exposició Harry Potter: The Exhibition, que acull el Museu a partir del 13 d’abril. El mateix dia de la seua obertura al públic en el Museu, l’Hemisfèric projectarà Harry Potter i la pedra filosofal, la primera de les huit pel·lícules basades en els llibres de J.K.Rowling.

El cicle continuarà amb Harry Potter i la cambra secreta (el 20 d’abril), Harry Potter i el pres d’Azkaban (el 27 d’abril), Harry Potter i el calze de foc (el 4 de maig), Harry Potter i l’orde del Fènix (l’11 de maig), Harry Potter i el misteri del príncep (el 18 de maig), Harry Potter i les relíquies de la mort part I (el 25 de maig) i Harry Potter i les relíquies de la mort part II (l’1 de juny).

Comparteix

Icona de pantalla completa