Expojove obri les seues portes aquest dijous centrada en l'ecologia i el medi ambient

Ja es poden comprar per Internet les entrades per a la fira, que es podrà visitar des del 26 de desembre fins al 4 de gener 
21 desembre 2019 12:41h
El lema de la fira serà 'Eco!'. / EP

VALÈNCIA (EP). El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha anunciat que l'ecologia i el medi ambient seran els temes centrals d'una nova edició d'Expojove, una cita "ineludible per a xiquets i xiquetes de 0 a 99 anys", que "torna a ser una referència per a l'oci i el turisme de la nostra ciutat". Fira València acull un any més aquest certamen que obrirà les seues portes el dijous 26 de desembre amb la presència del regidor i de les falleres majors de València.

Sota el lema 'Eco!', la cita d'aquest any comptarà, "com és habitual", amb "tota una sèrie d'activitats adreçades principalment als més petits i les més petites però també als seus acompanyants adults".

De nou, Expojove se celebra als pavellons 6, 7 i 8 del Fòrum Nord de Fira València, on va tornar ja en l'edició de l'any passat, per a ocupar 50.000 metres quadrats de superfície, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Dani Miquel i els Ma Me Mi Mo Músics iniciaran els concerts el mateix dijous i els seguiran Skargots, Trobadorets, Marcel el Marcià, Nanets Band Rock i els Pop's Corn. A més Pluff!, Gota a Gota, Una finestra al circ!, Fem i desfem o Charlie i la Fàbrica de Reciclatge seran algunes de les actuacions de teatre preparades, i l'etiqueta 'Eco!' acompanyarà a activitats com Los Recicloperats, Lo Carrofil, El Laberint o Puck Cinema Caravana. A més, la programació la completaran circuits d'aventura, activitats esportives i altres propostes lúdiques.

Entre les institucions participants aquest any estan les regidories de Cultura Festiva, Joventut, Benestar Animal, Policia Local, Gestió Sostenible de Residus Urbans, Devesa-Albufera i Protecció Civil, a més del servei municipal d'Emergència Climàtica i Transició Energètica.

També estaran presents un any més organismes autònoms i fundacions i empreses municipals, com ara la Junta Central Fallera, l'EMT, la Fundació Esportiva Municipal i l'OAM de Parcs i Jardins. A més, també estaran la Diputació de València, la Direcció General d'Infància i Adolescència, l'Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (EMTRE), COMIL València i Castelló, la televisió pública À Punt, la Fundació Trinidad Alfonso, el València Basket, el València Club de Futbol i el Llevant Unió Esportiva, entre d'altres.

"Conscienciació sobre el medi ambient"

Tot i que la inauguració d'Expojove serà a partir de les 12 del migdia, dijous ja estaran les portes obertes en l'horari habitual fins al dia 4 de gener, des de les 11 del matí fins a les 8 de la vesprada. El dia 31 l'horari serà de 10 a 14 hores i el dia 1 de gener, de 16 a 21 hores.

Fuset ha recomanat comprar les entrades per Internet per a "evitar cues" i ha recordat que "l'entrada és gratuïta per als visitants de 0 a 4 anys i persones amb discapacitat acreditada". Per a la resta d'assistents les entrades oscil·len entre 1 euro per a majors de 65 anys i 5 euros de l'entrada normal, a més d'haver-hi descomptes per als dies 31 i 1, per a titulars de Carnet Jove, per a famílies nombroses i monoparentals i per a grups de més de 15 persones. A més, els grups de comissions falleres han de comunicar a la Junta Central Fallera la sol·licitud d'accés.

González Piris ha signat els cartells de l'edició d'aquest any. Per a sumar-se a la conscienciació sobre el medi ambient, l'ecologia i la sostenibilitat els protagonistes de l'obra són R1, R2 i R3, tres personatges amb superpoders que transmeten a través de les seues ulleres: reducció, reutilització i reciclatge. "Simbolitzen a les noves generacions que poden crear les eines del futur per a cuidar el medi ambient", han explicat des del consistori.

A través de l'etiqueta #ExpojoveVLC, la Regidoria de Cultura Festiva pretén que les diferents xarxes socials es convertisquen en una "via de diàleg", en la qual "assistents i participants puguen comentar i aportar les seues experiències durant la seua visita a la fira".

next