Experts de renom exposen a València els passos a seguir per a combatre el canvi climàtic i la pobresa energètica

La Càtedra de Transició Energètica Urbana creada per Las Naves i la UPV s'estrena aquest dimecres amb l'acte 'Les ciutats impulsen la transició energètica urbana'
27 febrer 2019 13:17h
Amb aquesta jornada, es pretén que persones expertes reconegudes establisquen els passos que València ha de seguir per a aconseguir ser una ciutat energèticament sostenible, així com les oportunitats i amenaces a les quals cal enfrontar-se per a aconseguir-ho. Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA. Experts prestigiosos exposen els passos a seguir a València per a lluitar contra el canvi climàtic i la pobresa energètica en la jornada 'Les ciutats impulsen la transició energètica urbana', que se celebra aquest dimecres, 27 de febrer, de 15.00h a 19.00h.

Es tracta de la primera de les activitats previstes pel centre d'innovació Las Naves i la Universitat Politècnica de València dins de la Càtedra de Transició Energètica Urbana (CATENERG) que ambdues institucions han creat.

En un comunicat, el regidor d'Innovació, Energies Renovables i Canvi Climàtic de l'Ajuntament de València, Roberto Jaramillo, ha assenyalat que es tracta d'"un pas més en l'estreta col·laboració que tenim amb les universitats i en la lluita per a millorar l'eficiència energètica de la ciutat per a explotar els recursos energètics renovables locals, desenvolupar una nova cultura de transició energètica i lluitar contra la pobresa energètica".

Amb aquesta jornada, es pretén que persones expertes reconegudes establisquen els passos que València ha de seguir per a aconseguir ser una ciutat energèticament sostenible, així com les oportunitats i amenaces a les quals cal enfrontar-se per a aconseguir-ho.

La conferència inaugural serà a càrrec de Claire Roumet, directora d'Energy Cities –la major xarxa de ciutats en transició energètica d'Europa–, qui aportarà una visió panoràmica dels suports europeus amb els quals compta València per a la seua transformació, així com alguns exemples de ciutats que ja estan funcionant. Energy Cities recull el Pacte Europeu dels Alcaldes per al Clima i l'Energia, que València ha signat per a implantar els objectius de la Unió Europea en aquestes àrees.

A continuació hi haurà una taula redona en què participaran Amparo Vilches, professora de la Universitat de València; Ignacio Lacomba, cap del Servei d'Energies Renovables de l'Ajuntament de València; Assumpta Farrán, de la Fundació d'Energies Renovables, i Francisco Azara, de la consultoria Azigrene. Tots ells donaran a conéixer un diagnòstic de la situació a València i els passos a seguir perquè la ciutat complisca els objectius marcats.

Les persones que assistisquen a la jornada també coneixeran quines oportunitats existeixen ja en el mercat per a ajudar en el camí cap a la transició energètica, quines experiències estan funcionant i com seran les ciutats sostenibles del futur.

Com a cloenda, es presentaran la Càtedra de Transició Energètica, els seus objectius i la resta d'accions previstes per a enguany.

next