L'executiu espanyol vol "replantejar la fiscalitat de l'Església" a l'Estat

La vicepresidenta Carmen Calvo assegura que ja té preparada una proposta perquè l'església pague els mateixos tributs que a França o a Itàlia
1 juliol 2019 12:19h
El govern espanyol assegura que ja ha trasmés les seues intencions al secretari d'Estat del Vaticà. / DLV

MADRID. La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha advertit aquest dilluns que cal "replantejar la fiscalitat de l'Església Catòlica" a l'Estat perquè pague el mateix nivell d'imposts que a França o a Itàlia. "Volem que contribuïsquen a la justícia social aportant amb els seus imposts les polítiques d'igualtat, de solidaritat i de fraternitat", ha afirmat la vicepresidenta.

Segons Calvo, l'Església ja té sobre la taula una proposta en aquest sentit, on s'"advertia que calia seure ja a treballar" per a "contribuir al sosteniment de les polítiques socials". Ha afirmat que ja va transmetre aquesta intenció al secretari d'Estat del vaticà, Pietro Parolin, durant la seua visita a l'octubre del 2018, i també al president de la Conferència Episcopal. Ara, ha sentenciat, "cal rematar-ho".

Tot plegat, el mateix dia en què la vicepresidenta ha anunciat que l'Estat presentarà una queixa formal davant el Vaticà per les declaracions que va fer el nunci a l'Estat, Renzo Fratino, en una entrevista on va acusar el govern del PSOE d'haver "ressuscitat Franco"; unes manifestacions que la vicepresidenta ha qualificat "d'improcedents i inacceptables" tant en la forma com en el fons perquè el Vaticà "no ha d'entrar en qüestions internes dels estats" ni posicionar-se en contra del compliment d'una llei aprovada al Congrés sense vots en contra.

next