L'Eurozona registra la menor taxa d'atur des del 2008, però Grècia i Espanya continuen a la cua

El creixement econòmic dels estats de l'euro es manté en el 0,2% del PIB en el tercer trimestre de l'any 
31 octubre 2019 12:08h
Els estats de l'euro van registrar al setembre una taxa d'atur del 7,5%./ EFE

BRUSSEL·LES (ACN). El creixement a l'Eurozona s'ha mantingut en el 0,2% del PIB en el tercer trimestre de l'any, malgrat haver començat el 2019 creixent al 0,4%. Les darreres dades de l'oficina estadística europea, Eurostat, també indiquen que els estats de l'euro van registrar al setembre una taxa d'atur del 7,5%, la més baixa des del 2008. Tanmateix, Grècia i Espanya continuen a la cua en desocupació, amb taxes d'atur del 16,9% i del 14,2%, respectivament.

Pel que fa a la inflació, s'espera que el nivell de preus torne a caure aquest octubre i se situe en el 0,7%. Així, la zona euro s'allunya de l'objectiu del Banc Central Europeu de mantindre la inflació per sota però propera al 2%.

Atur juvenil

La taxa d'atur juvenil també va disminuir al setembre a l'Eurozona i se situa en el 15,9%, tot i que duplica els nivells de desocupació en el conjunt de la població. Grècia i Espanya també encapçalen el rànquing de països de l'euro amb més joves sense feina, i registren unes taxes del 33,2% i del 32,8%, respectivament.

next