Europa autoritza un crèdit de 50 milions a la Generalitat per a la contractació de 3.500 joves l'any 2020

Es tracta de la tercera edició del programa Avalem Joves+, que permet tindre una primera experiència laboral en les administracions públiques
28 novembre 2019 11:36h
Després de defensar la importància d'aquesta mena de beques, Puig ha assegurat que la Generalitat no pretén acabar amb els becaris, sinó "amb un model de beques que ve del passat i que, pel que sembla, no és l'adequat". Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA (EFE, Redacció). La Unió Europea ha autoritzat un crèdit de 50 milions d'euros a la Generalitat per a la contractació de més de 3.500 joves en administracions públiques l'any 2020, dins del programa Avalem Joves.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la sessió de control d'aquest dijous a les Corts. Ho ha fet en resposta al síndic de Ciutadans, Toni Cantó, qui ha denunciat la situació dels becaris que presten serveis al departament de Presidència de la Generalitat.

Després de defensar la importància d'aquesta mena de beques, Puig ha assegurat que la Generalitat no pretén acabar amb els becaris, sinó "amb un model de beques que ve del passat i que, pel que sembla, no és l'adequat".

"Si s'ha fet malament, s'actuarà en conseqüència", ha assegurat el president, qui ha remarcat que Avalem Joves ha sigut "una experiència d'extraordinari èxit" i ha anunciat que tenen l'autorització de la Unió Europea per a dedicar 50 milions d'euros l'any 2020 per a contractar més de 3.500 joves que podran tindre una primera experiència laboral en les administracions públiques.

Aquesta serà la tercera edició de la convocatòria amb què la Generalitat finança ajuntaments, diputacions i altres entitats públiques perquè contracten joves menors de 30 anys tant amb titulació universitària com sense aquesta, mitjançant els coneguts com a programes Empuju i Encuju, "perquè tinguen una primera ocupació que els servisca de base per a entrar al mercat laboral", expliquen des de la Generalitat.

Puig també ha anunciat que la Conselleria d'Educació elevarà al Consell en les pròximes setmanes un acord perquè els joves que cursen FP puguen realitzar les 400 hores lectives que han de fer en centres de treball també en les conselleries.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next