Estudiants del Grau en Filosofia impartiran tallers sobre violència de gènere per a l'alumnat de l'IES El Ravatxol

Les activitats formatives s'emmarquen en la jornada del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones
21 novembre 2019 11:04h
Les activitats tindran com a objectiu la conscienciació dels més joves sobre la gravetat de la violència de gènere des d'una perspectiva filosòfica. Imatge d'arxiu de la 'Nit Violeta'. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Durant la jornada del 25 de novembre, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, un grup d'estudiants del tercer curs del Grau en Filosofia de la Universitat de València compartirà amb alumnes de diferents cursos de l'ESO de l'IES El Ravatxol diverses activitats formatives sobre violència de gènere.

Aquestes activitats tindran com a objectiu la conscienciació dels més joves sobre la gravetat de la violència de gènere des d'una perspectiva filosòfica. "Cal reconsiderar la importància de la reflexió filosòfica com una eina fonamental per tal de desenvolupar un pensament crític que ens permeta lluitar contra la violència de gènere", indiquen les persones responsables d'aquests tallers. I afegeixen: "Aquesta perspectiva filosòfica és un nou punt de vista en l'àmbit educacional que inclourà coneixements de diferents camps com el de l'ètica, de manera que s'aconseguirà una exposició interdisciplinària per tal de facilitar als alumnes de secundària la identificació situacions concretes de la seua vida en què es donen conductes i actituds masclistes".

La formació en filosofia dels alumnes de tercer curs del grau pot ser experiència molt beneficiosa per a ambdues parts, perquè a més d'acostar un punt de vista diferent a l'alumnat de secundària, tant en les maneres de transmetre el coneixement com en el mateix contingut sobre la violència de gènere, suposa un punt d'inflexió crucial per a convidar els adolescents a replantejar-se certes actituds a través del pensament crític que abans passaven desapercebudes.

"Encara que hui dia la filosofia es troba infravalorada, activitats com aquesta fan patent la importància d'aquesta disciplina en qualsevol àmbit de la societat", argumenten. I conclouen: "La reflexió que ens proporciona habilita als individus a tindre una visió més crítica per a canviar situacions injustes. Així mateix, els alumnes de secundària prenen exemple dels universitaris, tenint la possibilitat de preguntar-los dubtes relatius a la formació filosòfica ofertada en el grau amb perspectiva de gènere".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next