Esther López Barceló optarà a ser la cap de llista d'Esquerra Unida al Congrés per València

L'exdiputada a les Corts presenta la seua candidatura amb el suport del líder federal Alberto Garzón
27 febrer 2019 20:46h
Esther López Barceló és la primera candidata a postular-se per a liderar la llista d'Esquerra Unida al Congrés. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. L'exdiputada a les Corts Esther López Barceló es presentarà a les primàries d'Esquerra Unida per a encapçalar la llista per la circumscripció de València al Congrés en les pròximes eleccions generals del 28 d'abril.

La candidatura de López Barceló s'emmarca dins del projecte polític que lidera el coordinador general d'Izquierda Unida, Alberto Garzón. Junt amb ella concorreran al procés d'elecció el regidor d'Esquerra Unida (EUPV) a Elda, Iñaki Pérez Rico, per a encapçalar la llista d'IU per Alacant, i per Castelló el membre de l'executiva d'EUPV Cristián Veses, detalla la formació en un comunicat.

"Davant un escenari tan preocupant com el que vivim ara a causa de l'amenaça de l'extrema dreta, creiem més necessària que mai una candidatura potent, feminista i que defense la justícia social i la igualtat", ha reivindicat la candidata.

López Barceló (1983) és llicenciada en Història, especialitzada en Arqueologia i professora de Secundària. Durant la passada legislatura va ser "una de les diputades més combatives en la denúncia de la corrupció i de les retallades dels drets socials" al País Valencià, assenyala el comunicat enviat per la candidatura.

Actualment López Barceló és la responsable de Memòria Històrica d'Izquierda Unida i va ser al principi de la legislatura cap de gabinet de la Regidoria d'Economia i Hisenda de Madrid, lloc que va abandonar per a ocupar una plaça de docent d'Història en un institut de la ciutat de València.

El candidat a encapçalar la llista per Alacant, Iñaki Pérez Rico (1982), és també historiador i actualment és portaveu i regidor d'EUPV a l'Ajuntament d'Elda, amb una extensa trajectòria com a activista en moviments socials.

Finalment, concorre en el procés per a encapçalar la llista per Castelló Cristian Veses (1984), diplomat en Infermeria, doctor en Biomedicina i activista per la Sanitat Pública.

Aquest divendres, 1 de març, acaba el termini de presentació de totes les candidatures d'Izquierda Unida al Congrés, que seran sotmeses a votació la setmana vinent. El document definitiu del preacord entre Izquierda Unida i Podemos serà sotmés a referèndum per la militància entre el 4 i el 10 de març, coincidint amb les votacions de les primàries de les candidatures en cada circumscripció i a la Presidència del govern espanyol.

next