"Esta me va a comer el nabo": el masclisme del comandant de la Guàrdia Civil contra l'alcaldessa de Paiporta

L'alt càrrec de les forces de seguretat també està sent investigat per "un greu cas" d'assetjament a un subordinat
25 febrer 2019 16:58h
 Compromís descriu les desqualificacions contra Isabel Martín com a "fruit del masclisme més recalcitrant que no tolera la participació de la dona en la vida pública, fora de la cuina i menys encara ocupant càrrecs a les administracions". Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA. "Esta comunista qué se ha creído" o "Esta me va a comer el nabo" són dues de les desqualificacions contra l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, emeses pel comandant de la Guàrdia Civil d'eixa localitat. Davant d'aquestes paraules, publicades aquest dilluns pel diari Levante, Compromís per Paiporta ha mostrat la seua rotunda condemna. 

Pep Val, portaveu local de Compromís ha descrit les desqualificacions com a "fruit del masclisme més recalcitrant que no tolera la participació de la dona en la vida pública, fora de la cuina i menys encara ocupant càrrecs a les administracions". "Denoten una ostensible falta de respecte tant per Isabel Martín com a dona com per a la institució que representa, i revesteixen d'una major gravetat en provindre d'un alt càrrec de les forces de seguretat amb accés als expedients de violència de gènere del municipi", ha afegit.

Investigat per un greu cas d'assetjament a un subordinat

Aquests insults i actituds masclistes, confirmats per diferents testimonis, estan recollits en la investigació interna duta a terme per la Comandància de València. A més, es recomana realitzar un examen psicològic al comandant de la Guàrdia Civil, investigat per un greu cas d'assetjament a un subordinat. 

En un comunicat, Compromís recorda que aquestes expressions "no són l'única prova de l'animadversió declarada d'aquesta persona contra l'alcaldessa Isabel Martín". "Des de la seua arribada al càrrec ha demostrat diferents actituds allunyades del comportament honest que s'espera de la seua posició, com ara la filtració d'una investigació per delicte d'odi relacionada amb la programació el passat agost d'un concert del grup Riot Propaganda i que ha propiciat convertir Paiporta en blanc dels atacs de l'extrema dreta boicotejant diferents actes festius i culturals", explica Val.

Una actitud aïllada

Amb tot, Compromís per Paiporta demana que no es generalitze ni s'estigmatitze el cos de la Guàrdia Civil de Paiporta, "una institució amb valors socials i compromesa amb la igualtat i el treball contra la violència masclista", pel comportament d'una persona a títol individual. A més, la formació recorda que Paiporta és un municipi fermament compromés en la lluita per la igualtat de gènere i la justícia social.

next