Esquerra Republicana registra una petició perquè les Corts demanen l'amnistia per als polítics catalans presos

La formació insta els grups a debatre la proposta perquè la sentència de l'1-O "posa en risc" els drets i les llibertats de tots els ciutadans de l'Estat
17 octubre 2019 13:38h
Esquerra Republicana va ser l'únic partit convocant de les protestes del passat dilluns contra la sentència celebrades al País Valencià. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) ha registrat una petició a la Mesa de les Corts Valencianes i als grups parlamentaris perquè debaten una moció que "demana l'amnistia per als presos polítics catalans i de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem" de l'anomenat cas Procés.

Segons explica la formació en un comunicat, la moció registrada demana també que "les Corts es comprometen amb la defensa del dret a l'autodeterminació dels pobles recollit a la Carta de les Nacions Unides i al Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics".

En l'escrit es remarca també el fet que milers de ciutadans valencians es van manifestar el passat dilluns en contra del sentit de la sentència. En aquest sentit, el president d'ERPV, Josep Barberà, qui signa la proposta, mostra els aspectes més preocupants de la sentència del TS també per als ciutadans del País Valencià. El líder independentista considera que la sentència té un "difícil encaix jurídic de la condemna de sedició, que podria dur a poder jutjar a qualsevol grup ciutadà per aquest delicte pel fet de manifestar-se o protestar públicament", i també per tractar-se "d'una causa política".

Barberà remarca que els diputats de les Corts pertanyen a grups polítics ben diversos i han d'entendre que no es pot condemnar cap opció política per oposada a la nostra que siga. "Condemnar l'opció del sobiranisme republicà és condemnar la democràcia i el joc democràtic pel qual totes les forces polítiques treballen", assegura Barberà.

"Des d'ERPV esperem que les Corts estiguen a l'altura del moment polític que vivim i porten la moció a debat. La situació per la qual travessa Catalunya esguita també el dia a dia de la política valenciana i commou bona part de la ciutadania, que no entén que no es defensen els drets civils i les llibertats d'aquells que viuen a pocs centenars de quilòmetres del País Valencià", conclou el comunicat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next